Közélet

Napi összefoglaló: vírushelyzet, vadonatúj kutatási központ Szegeden, hőségriasztás a hétvégére

A koronavírus az elmúlt 24 órában nem követelt újabb halálos áldozatot Magyarországon. Kőolajszármazékot kutat majd az SZTE, akit a MOL és az Audi támogat ebben és másodfokú riasztás lépett életbe zivatarveszély miatt, első pedig a hőség miatt Csongrád-Csanád megyében.

NINCS ÚJABB HALÁLOS ÁLDOZATA A JÁRVÁNYNAK MAGYARORSZÁGON

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4138 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 578 fő, 2681-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 879 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 174 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

KEZDETÉT VETTE A MOL, AZ AUDI ÉS AZ SZTE ÚJ PROJEKTJE

Kezdetét vette a MOL, az Audi és az SZTE új projektje, létrehozzák a Fenntartható Zöld Kémia és Mobilitás Kompetencia Központot, ahol a megújuló üzemanyagokat vizsgálják majd, a beruházás 4 milliárd forintból valósul meg a Napfény Városában.

MÁSODFOKÚ RIASZTÁS ZIVATARVESZÉLY, ELSŐFOKÚ PEDIG A HŐSÉG MIATT A MEGYÉBEN

Másodfokú riasztást adott ki Csongrád-Csanád megyére is zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután.

INGYEN UTAZHATNAK A VONATOKON A VAKÁCIÓ IDEJÉN AZ ISKOLÁS CSOPORTOK

Ingyen utazhatnak a vakáció ideje alatt az iskolás csoportok a vonatokon. A hatályos szabályozás a tanítási időszakban biztosít díjmentes vasúti utazási lehetőséget általános és középiskolai csoportok számára az országos múzeumokhoz, nemzeti emlékhelyekhez, műemlékekhez. A veszélyhelyzet idején azonban az osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások elmaradtak. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése szerint ezért a személyszállító vasúttársaságok az idei nyárra is kiterjesztik a kedvezményt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb