Kikapcs

Egész Európában egyedül Szeged adhat otthont hőlégballon versenynek 2020-ban

Szegeden a világ szeme! 2020-ban csak és kizárólag a Napfény Városa ad otthont a hőlégballon versenynek Európában! Az esemény egyúttal a IV. Közép-Európa Kupa előbajnoksága is lesz, amit jövőre szerveznek majd ugyancsak itt. A rendezvény az V. születésnapját ünneplő, Szeged International Airshow, azaz a SZIA Szegedi Repülőnapok & Légiparádé kísérő programja. A hőlégballon versenyt szeptember 13. és 18. között rendezik meg.

Mint azt megtudtuk, a kupán való részvétel adott minden repülőszövetség számára. A versenyen olyan pilóták vehetnek részt, akik tagjai a Nemzetközi Repülő Szövetségnek és legalább 50 repült órával rendelkezik hőlégballon pilótaként. Ami még fontos, hogy a versenyzőnek minimum egyéves szakszolgálati engedélye kell, hogy legyen – kezdte gondolatait Pélhegyi Zoltán, szervező.

Kiemelte: mindez óriási dolognak számít, hiszen Szeged lesz az egyetlen olyan hely, ahol a versenyt megrendezik, így aztán a Napfény Városa kiemelt szerepet kap a hőlégballonok világában. A nevezettek között immár több, mint 10 országból jelentkeztek, ami azt jelenti, hogy 30 ballon már biztosan színessé teszi az eget felettünk.

A program menete a következő:

A 2020-as Szeged International Airshow, azaz a SZIA Szegedi Repülőnapok & Légiparádéról korábban így írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb