Közélet

Napi összefoglaló: nőtt az aktív fertőzöttek száma, szerdától ismét fizetni kell a parkolásért, lesz Szegeden harmadik híd

Sajnos nőtt az aktív fertőzöttek száma az országban, ismét fizetni kell július másodikától a parkolásért és megépül a harmadik híd valamint az atlétikai-centrum is a Napfény Városában. Ott jártunk a II. Csongrád-Csanád Megyei Polgármesteri Szakmai Fórumon és részt vettünk a szegedi a KKV konzultáción is.

NŐTT AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA

10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4155 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 585 fő, 2692-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

ÚJRA FIZETNI KELL A PARKOLÁSÉRT SZEGEDEN

Véget ér a díjmentes parkolás időszaka Szegeden: a koronavírus által okozott veszélyhelyzet megszűnésével július 2-ától minden parkolózónában újra fizetniük kell majd az autósoknak.

MEGÉPÜL A HARMADIK HÍD

Gyopáros Alpár, Modern Városok Program fejlesztéséért felelős kormánybiztos a II. Csongrád-Csanád Megyei Polgármesteri Szakmai Fórumon tartott előadását követően ígéretett tett rá: megépül a Napfény Városában a harmadik híd, az atlétikai-centrum és befejezik az új kézilabdacsarnok már megkezdett felépítését is.

FOLYTATÓDIK A HOLT-TISZA ÜGYE

“Magyarország legszennyezettebb holtága a Gyálai Holt-Tisza” – jelentette ki portálunknak Valkonyné Kelemen Ildikó szegedi biológus, a Gyálaréti Lokálpatrióta Egyesület alelnöke, reagálva a múlt heti, a témában íródott tényfeltáró cikkünk kapcsán. A biológus aggodalmát fejezte ki a rehabilitáció egészségkárosító hatásai kapcsán, mint kijelentette: “Nem szeretném, ha a lakóhelyünk környékére akár egyetlen lapáttal is letennének az iszapból!”

NŐTT A GYERMEKVÁLLALÁSI KEDV A MEGYÉBEN

A szegedi születésű Novák Katalin szerint dicséretes, hogy az elmúlt időszakban nem csak a házasságkötések száma, hanem a gyermekvállalók aránya is megnőtt Csongrád-Csanád megyében, véleménye szerint ez azt jelenti, hogy egyre több dolgozó és jól kereső fiatal van, akik örömmel építkeznek a magyar kormány családvédelmi akciótervének elemeire.

TÁMAD A TISZA, ÚSZNAK A SZEGEDI ÚSZÓHÁZAK

Ha így folytatjuk, igazi vízi paradicsommá válhat a Huszár Mátyás rakpart: a Tisza vízszintje 582 cm, ami azt jelenti, hogy az úttest jelentős részén már a víz az úr. Az áradás a szegedi úszóházak dolgát is megnehezítette, bár ismét látszott, kreativitásért nem kell a szomszédba mennünk.

MEGVAN KI TERVEZHETI MEG A SZEGEDI HUNGEST HOTEL FORRÁS BŐVÍTÉSÉT

Pörög az élet Szegeden: ahogy arról beszámoltunk, 1.3 milliárdos állami támogatással bővítik a szegedi Hotel Forrást, a terveket az a Fontos Mérnök Stúdió jegyzi, amely korábban a Széchenyi tér látványterveit is készítette. A Mészáros Lőrinc érdekeltségi köreibe tartozó szálloda engedélyezési terveit a saját oldalán osztotta meg a szegedi tervezőiroda:

NÖVEKSZIK A BENZIN ÁRA

Kapaszkodj: szerdától a benzin 7, a gázolaj 13 Ft-tal kerül majd többe. Az átlagárakat tekintve visszatérünk a koronavírus járvány előtti időszakhoz, 2020 március elején volt utoljára ilyen magas a benzin és a gázolaj átlagára, ami a 95-ös benzin esetében 368 forintot, a gázolajnál pedig 381 forintos átlagárat jelent – írja a Holtankoljak.hu.

SOK A JÓ ÖTLET A SZEGEDI KKV SZEKTORBAN

Sok, jó szegedi ötlet akad az elkövetkezendő időszakra nézve a helyi KKV szektorban, jelentette ki dr. György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár kedden délután, a Napfény Városában, a 2021-2027-es európai uniós vállalkozásfejlesztési források kijelöléséről és tervezett felhasználásáról való tanácskozáson.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb