Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: a szegedi születésű Novák Katalin számára a legnagyobb sikert a gyermekei születése hozta

A szegedi születésű Novák Katalin számára a legnagyobb sikert a gyermekei születése hozta meg. Véleménye szerint nincs is csodálatosabb dolog a világon, mint nőnek, anyának lenni. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közel 6 éve család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint a siker nem feltétlenül mérhető, az viszont tény, hogy bármekkora is, kemény munka áll mögötte.

A mindig nagyon csinos és sugárzó államtitkár elhivatottsága, határozottsága és kedvessége irigylésre méltó. Nem véletlen, hogy a 2020-as év Befolyás-barométere szerint ő Magyarország 21. legbefolyásosabb személye. A számos díjjal rendelkező, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár 2017 novembere óta a Fidesz alelnöke, 2018 óta pedig immár országgyűlési képviselőként láthatjuk viszont a Parlamentben.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Elmondása szerint azonban ő elsősorban nő, anya, feleség és majd csak ezt követően politikus. Egy olyan, több, mint egy évtizede, a magyar politikát meghatározó nő, aki számára mindez nem teher, sokkal inkább egy jóleső kihívás, annak ellenére, hogy az adott hivatás óriási felelősséggel jár.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Novák Katalin kitartása és élethez való hozzáállása példaértékű. A mögötte álló évek pedig alátámasztják azt a bizonyos sikert, amit ő nagyon szerényen, visszafogottan és csendben élvez. Pont úgy, mint, ahogyan tette azt anyai nagyapja, akire a mai napig példaképként tekint.

Az államtitkárt szülővárosában, Szegeden, egy konferencián kaptuk el és kérdeztük a sikerről, a nőiségről, a családról, a társadalmi szerepvállalásról és a politikáról. A beszélgetés során kiderült, hogy mennyire fontos számára az, hogy nőnek született, hogy a nap végén ő már csak és kizárólag ebben a szerepben szeret tündökölni, mint anya vagy, mint feleség (akit mindig hazavár a mosatlan) de fény derült arra is, hogy imád társasjátékozni és kutyát sétáltatni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb