Közélet

Napi összefoglaló: Szeviép-ügy, felvételi, Kaleta Gábor, nyitva a rakpart

Immár négy napja nem követelt újabb áldozatot a koronavírus Magyarországon, ma sem született ítélet Pécsett a Szeviép ügyben. Csütörtökig lehet módosítani a felvételi sorrendjén és Kaleta Gábor fellebbezett.

NÉGY NAPJA NINCS HALÁLOS ÁLDOZATA A VÍRUSNAK MAGYARORSZÁGON

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4210 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma, immár negyedik napja változatlanul 589 fő, 2885-en pedig már meggyógyultak. 132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

MA SEM SZÜLETETT ÍTÉLET A SZEVIÉP-ÜGYBEN

Ma tartották volna a Pécsi Ítélőtáblán a Szeviép-ügy harmadfokú tárgyalását, azonban ítélethirdetésre nem kerülhetett sort: a bírói tanács elhalasztotta a tárgyalást.

KALETA GÁBOR FELLEBBEZETT

Enyhítésért nyújtott be fellebbezést Kaleta Gábor, a 19 ezer pedofil kép birtoklását beismerő egykori perui nagykövet. A nagy visszhangot kiváltó ügyben most azonban az is előfordulhat, hogy súlyosabb ítélet elé nézhet.

ÚJRA NYITVA A RAKPART, A TISZA VISSZAHÚZÓDOTT A SAJÁT MEDRÉBE

Visszahúzódott a Tisza, így újra megnyílt a forgalom előtt a Huszár Mátyás rakpart, sőt parkolni is lehet.

CSÜTÖRTÖKIG LEHET MÓDOSÍTANI A FELVÉTELI SORRENDEN

Csütörtök több szempontból is fontos lesz a felsőoktatásba jelentkezők számára: eddig lehet módosítani a felvételi sorrenden, és ez az utolsó nap, amikor még hiányzó dokumentumokat csatolhatnak be a leendő hallgatók.

ACÉL TÖRTÉNETEK CÍMEN NYÍLIK KIÁLLÍTÁS A REÖKBEN

A szegedi REÖK és a K- ARTS Művészeti Alapítvány jóvoltából „Acélos történetek” címen nyílik ultra menő kiállítás a Napfény Városában pénteken 17:00 órakor. Nekünk azonban már időnap előtt lehetőségünk nyílt belopakodni a még kiépítés alatt álló tárlat falai közé, ahonnan most ízelítőként sok jó fotót és infót osztunk meg veled.

VÁLTOZIK A 4-ES VILLAMOS FORGALMI RENDJE

Július 13-án, vágányrekonstrukciós munkálatok miatt változik a 4-es villamos forgalmi rendje, minek köszönhetően a 4-es villamosvonalon Tarján végállomás és az Anna-kút között villamosok, ám az Anna-kút és Kecskés végállomás között villamospótló autóbuszok közlekednek majd. A munkálatok vélhetően augusztus közepéig tartanak, ismertette az SZKT.

LENCSEVÉGRE KAPTUK A NAPLEMENTÉT

A nyár beköszöntével elkezdődik a napraforgók virágzása, ilyenkor hatalmas táblák borulnak sárgába szerte az országban. A csodálatos látványosság fotóriporterünket, Szabó Dávidot is megihlette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb