Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a fertőzöttek száma a megyében, harc a Tiszán úszkáló hulladékkal

Az elmúlt 24 órában 1 fővel nőtt a Csongrád-Csanád megyében beazonosított fertőzöttek száma. Torlódás alakult ki az M7-esen, sokat kell várni a magyar-horvát határon. És Áder János tovább folytatja a harcot a Tiszán úszkáló hulladék ellen.

NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 660 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 129 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

TORLÓDÁS AZ M7-ESEN, HOSSZÚ VÁRAKOZÁS A MAGYAR-HORVÁT HATÁRON

Úgy látszik nem sokan riadtak meg a koronavírustól és a rebesgetett újabb korlátozásoktól, ugyanis az M7-es autópályán iszonyatos nagy a dugó. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Takács Tivadar közölte: a Horvátországba belépőket kötelezően regisztrálják az ottani hatóságok, ezért a személyforgalomban a Magyarország felől érkezőknek a határátlépés előtt kétórányi várakozásra kell felkészülniük.

FOLYTATÓDIK A HARC A TISZÁN ÚSZKÁLÓ SZEMÉT ELLEN

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke levélben hívta fel az Európai Bizottság elnökének figyelmét a Tiszán és a Szamoson úszkáló hulladékra. Az államfő emlékeztette Ursula von der Leyent, hogy korábban azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnöktől, hogy vessék latba befolyásukat a szennyezés megállítása érdekében.

SZERBIÁBAN NEM FELTÉTLENÜL A KORONAVÍRUS OKOZZA A ZAVARGÁSOKAT

Szerbiai zavargások: nem csak a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében újra bevezetni kívánt szabályozások állnak a háttérben, állítja Ördögh Tibor Balkán-szakértő.

LEZÁRTÁK A HÉTVÉGÉRE A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTOT, MEGLESTÜK, HOGY MI A HELYZET VELE

Éjfél óta zárva a Huszár Mátyás rakpart, akárcsak minden hétvégén a nyár végéig. Az eredeti tervek szerint városi tulajdonban lévő cégek szerveztek volna rendezvényeket ide, azonban szűk két nappal a rajt előtt, hirtelen a Partfürdőre vitték azokat (így a ma délután 5-kor rajtoló táncházat és az este 9-es “Sose halunk meg” vetítést is). A rakparton így maradt a “sétálj, biciklizz, sportolj” névre keresztelt program (?), ami a gyakorlatban egy csinos, de magányos teqball asztalt és kosárlabda palánkot takar, megspékelve 1-2 Toi Toi budoárral.

MEGÖRÖKÍTETTÜK A GROSICS AKADÉMIA ELŐ EDZŐMECCSÉT, 4:1 A SZEGEDIEK JAVÁRA

Magabiztos játékkal szántották fel szombat délelőtt a gyepet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosai a Napfény Városában, a Szent-Gellért Fórum gyakorló pályán. A fiúk 4:1-re verték az NB II-be való feljutásra pályázó Kecskeméti TE-t.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb