Közélet

Szeged365 fotóriport: eközben a Huszár Mátyás rakparton…

Éjfél óta zárva a Huszár Mátyás rakpart, akárcsak minden hétvégén a nyár végéig. Az eredeti tervek szerint városi tulajdonban lévő cégek szerveztek volna rendezvényeket ide, azonban szűk két nappal a rajt előtt, hirtelen a Partfürdőre vitték azokat (így a ma délután 5-kor rajtoló táncházat és az este 9-es “Sose halunk meg” vetítést is). A rakparton így maradt a “sétálj, biciklizz, sportolj” névre keresztelt program (?), ami a gyakorlatban egy csinos, de magányos teqball asztalt és kosárlabda palánkot takar, megspékelve 1-2 Toi Toi budoárral.

A rakpart lezárás elég tüzes kis vitákat szült a virtuális térben, a fő kérdés az volt, vajon ki a frász fog lemenni sétálni, futni, kosarazni stb. a tűző napon, betonplaccra. Nem foglalunk állást, inkább mutatjuk, hogy festett a sztori szombaton (tehát ma) késő délelőtt… mintha a Legenda Vagyok című film valamelyik jelenetét néznénk, Will Smith és zombi-mentesen.

Íme a koncepció:

…és íme a realitás:

Apropó, programok. Szombat este nem csak a Partfürdőn, hanem Petőfitelepen is lesz ingyenes, szabadtéri vetítés, mutatjuk a repertoárt (ezek speciel mocsok jó kis programoknak ígérkeznek, nagy pacsi a szervezőknek):

A hirtelen program-költözésről és annak hátteréről az alábbi cikkünkben írtunk, még csütörtökön:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb