Kikapcs

Szeged365 fotóriport: ilyen volt a Sose halunk meg a Partfürdőn!

Egyetlen szóval: parádés! Szombat este a “Szeged főutcája a Tisza” rendezvénysorozat keretein belül az Újszegedi Partfürdőn a Sose halunk meg című Koltai-klasszikust vetítette a Belvárosi Mozi, imádtuk, köszönjük az élményt!

Volt(ak) kint:

  • óriás vászon
  • rajta Koltai Róbert 1992-es, zseniális alkotása
  • óriás fotelek (a tavalyi SZIN-ről)
  • 1-2 trendi, menő-manó food és drink truck: egy fagyizóvá alakított Piaggo és egy giga menő oldtimer Citroen furgon, amelyből az év többi napján a Szőregi úton szoktak kávét árusítani
  • és a legjobb: mosolygós, a csillagos ég alatt mozizó szegediek…

Az utóbbiak kapcsán: a rendezvény azért a két héttel ezelőtti, a Fűtőház utcában összesereglett, kisebb Woodstock-nyi tömeget távolról sem hozta, de ahhoz képest, hogy az utolsó pillanatban költöztették át a Partfürdőre, voltunk páran. A hangulat mindent vitt, egy kicsit SZIN-fílingünk volt, a vászon és a giga-fotelek is ismerősek lehettek az augusztus végi dzsembori szerelmeseinek.

EKÖZBEN A RAKPARTON

A Tisza túloldalán, a lezárt Huszár Mátyás rakparton (ahová eredetileg tervezték a szabadtéri vetítést) egy szép nagy, üres betonplacc várta a kilátogatókat:

Ami furcsa, hogy a szokásos, szombat esti bandázás is visszafogottabb volt (de legalább az ott “felejtett” szemét mennyisége is):

MA ESTE JÖN A MACSKAFOGÓ

Reméljük, az időjárás kegyes lesz és ma este folytatódhat a mozis dzsembori. Este 9-től a Macskafogót vetítik az Újszegedi Partfürdőn, ott találkozunk!

Apropó, Macskafogó: a 80-as évek VHS korszakának hazai csúcsa, Ternovszky Béla zseniális alkotása a komplett gyermekkorunkat bearanyozta. Ákos kollégánk pont tegnap írt róla:

Fotók: Nyitrai Szilárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb