Mindenmás

A diplomaosztók elmaradnak, de viselhetik a végzős sapkát a szegedi hallgatók

Az SZTE Alma Mater Instagram filmterének köszönhetően idén sem maradnak el a végzős sapkás fotók. A közös ünneplés így a virtuális térben valósul majd meg, sőt online évkönyvet is összeállít majd az intézmény.

A diplomaosztó minden végzős hallgató számára egy életre szóló élmény, ám az idei évben a járványhelyzet miatt sokan elestek a személyes ünnepség lehetőségétől. A hallgatóknak azonban nem kell lemondaniuk az ünneplésről: több kezdeményezés is indult a közösségi oldalakon azért, hogy ők is megőrizhessék életük fontos állomásának emlékét.

Az SZTE Alma Mater most egy Instagram filtert készített, aminek segítségével a diplomasapkát „felvehetik” a frissen végzettek, és posztolhatják az elkészült képet vagy videót saját oldalukra.

Ehhez nem kell más, mint a következő hat lépést teljesíteni:

1. Lépés: Nyisd meg az Instagram alkalmazásod!
2. Lépés: Bal oldalon válaszd ki a fényképező ikont!
3. Lépés: Pörgesd végig jobbra az utolsó opcióhoz, és menj rá!
4. Lépés: Válaszd ki a jobb felső sarokban a nagyítót!
5. Lépés: Írd be, hogy: grad2020szeged
6. Lépés: Használd!

Az egyetem azt kéri, hogy minden végzős hallgató használja a #grad2020uniszeged hashtag–et, illetve csatlakozzon mindenki az „Emeljük poharunkat az SZTE friss diplomásaira” kihíváshoz, így a most diplomázók részesei lehetnek az SZTE 2020-ban végzetteknek készült online évkönyvének is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb