Közélet

Napi összefoglaló: megint nőtt a megyei fertőzöttek száma, rajtol a parlagfű-szezon, Risztov Éva újra Vásárhelyen

Az elmúlt egy napban tovább nőtt a fertőzöttek száma a megyében, most már nyilvános az eddig elhunytak és az aktív fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében. Rajtol a parlagfű-szezon és Risztov Éva újra Vásárhelyen tevékenykedik.

TOVÁBB NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN, EDDIG ÖSSZESEN 6-AN HALTAK BELE A KORONAVÍRUSBA NÁLUNK

14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4293 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében egyetlen új esetet regisztráltak, az aktív fertőzöttek száma 12 fő Szegeden és környékén. Nincs újabb elhunyt, az áldozatok száma országosan 595, a megyében 6 fő.

Csütörtök óta nyilvánosak a megyei, aktív fertőzöttekre és halálozásokra vonatkozó adatok – adta hírül a kormányzati koronavírus tájékoztató portál, amely szerint eddig 6 halálos áldozatot követelt a betegség Csongrád-Csanád megyében, az aktív fertőzöttek száma jelenleg ugyanitt 12 fő.

INDUL A PARLAGFŰ-SZEZON

Koronavírus? Szúnyoginvázió? Felejtsd el őket, tudunk jobbat: rajtol a parlagfű-szezon Szegeden! A hónap végére már magas lesz a pollenkoncentráció, a témáról a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Földhivatalának főosztályvezetőjét, Tóth Zoltánt faggattuk.

VESZTEGZÁR ALATT PODGORICA

A montenegrói főváros, Podgorica vesztegzár alá helyezését fontolgatja az ottani válságstáb a koronavírus-fertőzöttek számának folyamatos növekedése miatt. Lehet, hogy nem túl jó ötlet most oda utaznod… bár a szegediek körében roppant két népszerű nyaralóhely, Budva és Kotor nem érintett a tervezett intézkedésben.

GYÓGYSZERADAGOLÓ BERENDEZÉSEKET HELYEZTEK EL AZ SZTE KLINIKÁIN

Automatizált gyógyszeradagoló berendezéseket helyeztek el az SZTE klinikáin, ezek a berendezések biztosítják a betegbiztonságot és a racionális gyógyszerfelhasználást, ami ezáltal centralizált, átláthatóbb és költségtakarékosabb gyógyszergazdálkodást tesz lehetővé a Szegedi Tudományegyetem Központi Gyógyszertárában a járványhelyzet idején.

RISZTOV ÉVA ÚJRA VÁSÁRHELYEN

Döntés elé került a Hód Úszó SE, egy hónapjuk van kitalálni, hogy összeolvadnak-e NICS-HSÚVC egyesülettel, ahol a megújult elnökség tagjai között immár a hódmezővásárhelyi születésű Risztov Éva, olimpiai bajnok úszónő is ott van. A magyar úszót egyben a klub tiszteletbeli tagjának nevezték.

NETTÓ 150 EZER FORINTÉRT VADÁSSZÁK AZ ISKOLAŐRÖKET

“Tudok egy munkát, ami jól fizet…” Megvan még a Tankcsapda-klasszikus? Mi is tudunk egy munkát, annyi különbséggel, hogy a punk-rock slágertől eltérően ez egy teljesen legális meló, és annyira nem is fizet kimagaslóan jól: bruttó 230.000 Ft a havi bér, ami kb. 150.000 Ft nettónak felel meg. Megjelent a rendőrség hivatalos oldalán egy álláshirdetés, amelyben iskolaőröket keresnek. Elsőre meglepődtünk rajta, aztán második nekifutásra már teljesen normálisnak tűnt a dolog: ez is egy munkakör, amihez ember kell.

MEGKÉSELTE, MAJD ELÁSTA ANYJÁT – EGY HÓNAPRA LETARTÓZTATTÁK

Megkéselte, majd elásta anyját egy férfi, letartóztatását egy hónapra rendelték el. A 42 éves férfi csütörtök reggel csorvási lakóhelyén ököllel többször megütötte a vele együtt élő 62 éves édesanyját. Majd magához vett egy megközelítőleg 30 centiméter hosszúságú kést, és azzal a hátán és a nyakán többször megszúrta. A nő belehalt sérüléseibe – adta hírül a Békés Megyei Főügyészség pénteken közleményben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb