Mindenmás

Napi pakk, péntek: rajtol a Szabadtéri, megnyit a Belvárosi Mozi VR élménytár, esős idő Szegeden

Esős idővel rajtol a hétvége Szegeden, legalább is az időjósok szerint. A realitás mást mutat: egyelőre egy klassz, nyári, szinte felhő-mentes péntek reggelünk van. Lesz ma nagy durranás, nem is kevés: katapultál a 2020-as Szegedi Szabadtéri Játékok, megnyit a Belvárosi Mozi VR Élménytár, mi pedig már korán reggel lebüntetünk Benneteket egy halom (nagyon-nagyon kellemetlen) David Hasselhoff fotóval.

Kezdjük ezzel, a Mester 68. születésnapján:

Ennél már csak rosszabbak lesznek, készülj fel lelkileg. De legalább nem kell ma reggelre kávé, David Hasselhoff kiskutyás fotóitól sikítva fogsz kiugrani az ágyból…

A MAI NÉVNAPOSOK

  • Endre, 
  • Elek,
  • Mária,
  • Bánk,
  • Leó,
  • Magdolna,
  • Róbert,
  • Sarolta,
  • Szabolcs,
  • Celina, Isten éltessen Benneteket!

MA SZÜLETTEK, ÉVFORDULÓK

106 éve született Tolnay Klári, kétszeres Kossuth-díjas színésznő.

68 éves a behúzott hassal tengerparton rohangálás, az autókkal történő társalgás, a kiskutyákkal egy szál fecskében pózerkedés és a csatak részegen a konyhakőröl hamburgerevés nagymestere, gyerekkorunk ikonja (?), David Hasselhoff, amerikai színész (Baywatch, Knight Rider).

Megcsináljuk a reggeled? Következzen néhány szürreális fotó abból az időszakból, amikor “David még fiatal volt és kellett a pénz”:

45 éve létrejött az első Nemzetközi Űrállomás. A Szovjetunióban Föld körüli pályára állították a Szojuz-19 űrhajót, Alekszej Leonovval és Valerij Kubászovval a fedélzetén. Hét óra múlva az Egyesült Államok fellőtte az Apolló űrrakétát, melyen Thomas Stafford, Vance Brand és Donald Slayton indult az űrbe. A két űrhajót július 17-én kapcsolták össze, ezzel létrejött az első nemzetközi űrállomás. 48 órán át repült együtt a két űrhajó.

28 éve megszűnt Csehszlovákia és létrejött Csehország és Szlovákia.

ELVILEG MA ROSSZ IDŐ VAN… ELVILEG

Esős nap elé nézünk, bár, kikukucskálva az ablakon ez jelen pillanatban egyáltalán nem így tűnik. Hidegfronti hatás érvényesül, a maximum hőmérséklet 19 fok lesz, igazi napos időnk a Köpönyeg.hu szerint legközelebb hétfőn lesz:

MÁTÓL RAJTOL A 2020-AS SZABADTÉRI, NYIT A BELVÁROSI MOZI VR ÉLMÉNYTÁRA

Az Agrippinával veszi kezdetét a járványhelyzet által kicsit megtépázott, de hősiesen helyt álló Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as évada. A már meghirdetett két produkció mellett, további hat darabbal bővül a Dóm téri program, vagyis összesen nyolc művet tekinthetnek meg az érdeklődők a belváros szívében és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is.

Részletesebben:

Nem fogunk unatkozni a hétvégén: mától tárt kapukkal várja a VR játékok és a 360 fokos moziélmények szerelmeseit a Belvárosi Mozi VR Élménytára, kipróbáltuk, megőrültünk, srácok, ez nagyon ott van a szeren!

Ilyenkor (is) imádunk szegediek lenni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb