Szegedi Arcok

Megnyitja kapuit Szeged legvagányabb mozis attrakciója: startol a VR és AR élménytár a Belvárosi Moziban

Megnyitja kapuit Szeged legvagányabb filmes attrakciója, július 17-én elstartol Magyarország egyik legegyedibb VR és AR élménytára a Belvárosi Moziban. Az élménytár mellett a filmszínház 100. születésnapja alkalmából egy filmtörténeti és mozitörténeti kiállítással is készül, ahol Balázs Béla, Csőke József és Zsigmond Vilmos féltett titkaira is fény derül.

A Belvárosi Mozi a tavalyi évben egy teljeskörű rekonstrukción esett át. A közel egy milliárd forintnyi uniós támogatás mellett  Szeged Megye Jogú Városa is beszállt az épület felújításába, ennek köszönhetően az intézmény 2020-ban több, különleges elemmel gazdagodhatott a Napfény Városában élő mozirajongóknak nagy örömére.

MEGNYITJA KAPUIT AZ ALFÖLD LEGVAGÁNYABB ATTRAKCIÓJA

Megnyitja kapuit a szegediek előtt az Alföld legmenőbb attrakciója, elstartol a VR és AR élménytár illetve a film és mozitörténeti tárlat a szeptember 8-án 100. születésnapját ünneplő Belvárosi Moziban.

A megnyitón köszöntőt mondott Szabó Sándor, országgyűlési képviselő, Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője illetve Szabó Éva Andrea a Belvárosi Mozi vezetője is.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő bízik abban, hogy a Belvárosi Mozi rekonstrukciója és az új elemek, amelyekkel az intézmény bővült tovább erősítik a város turisztikai élménytárát. Kiemelte: a cél az, hogy a Napfény Városában egyre több ilyen és ehhez hasonló befektetés valósuljon meg.

A VR és AR élménytár, valamint az újonnan megnyílt tárlatok mellett példaként hozta fel a Móra Ferenc Múzeum felújítását is, ahol hasonló változások mentek végbe az elmúlt időszakban.

Az országgyűlési képviselő miután szemlézte a tárlatot, belepillantott a Zsigmond Vilmos életének legfontosabb állomásait összefoglaló, 15 perces kisfilmbe, ami Magyarország legismertebb arcait takarja és egyedül csak és kizárólag Szegeden lesz megtekinthető július 17-től a Belvárosi Moziban. 

KIÁLLÍTÁS, VR ÉS AR ÉLMÉNYTÁR A BELVÁROSI MOZIBAN

Szabó Éva Andrea, a Belvárosi Mozi vezetője ezt követően ismertette a tárlat legfontosabb állomásait, amelyek képekben, eszközökben és különféle leírásokban tárják az érdeklődők elé a mozi és a film alakulását. Kiemelte: a harmadik emeleti, egykoron kiállító teremként üzemelt teret a felújításkor öt részre osztották, amely átalakítása során a térből VR game room és cinema alakult ki.

Vagyis az épület ezen része különböző jellegű és tematikájú filmek és képek 360 fokban történő megtekintésére, valamint 360 fokban lezajló játékra invitálják az érdeklődőket. Mint azt elmondta, ezeket nem csak a filmek iránt rajongók, hanem az online tér izgalmai iránt kíváncsiságot mutatók is kipróbálhatják a már emlegetett, film és mozitörténetre irányuló tárlat megtekintése és egy jó, a Belvárosi Moziban vetített film közé beiktatva.

Szabó Éva Andrea kiemelte: úgy a tárlat, mint az élménytár időpontfoglaláshoz kötött. Erre a www.belvarosimozi.hu címen van lehetőség.

ÉS, HOGY MIT IS TAKARNAK A FILMEK ÉS A JÁTÉKOK?

A VR filmek a klasszikusoktól eltérően rövidebbek: 6-15/20 perc közé tehetők, pont úgy, mint a játékok, amelyeket egyébként 12 éves kor felett, immár kortól, nemtől függetlenül bárkinek örömmel ajánlanak. A filmek is és a játékok is változatosak: készségfejlesztésre, logikai ügyességre irányulnak, festményeket és/vagy természetfilmeket mutatnak be.

Avagy kijelenthetjük: nem csak a kiállítás, hanem az emeleten található virtuális térben megvalósult játék és a művelődésre, kultúra gyarapításra kialakított filmes sarkok is egyaránt óriási és sokrétű élménnyel bírnak.

Ultra menő, hogy a Napfény Városában erre is van lehetőség! Így aztán azt javasoljuk: július 17-én kapd fel a szandit és mazsolázz a Belvárosi Mozi szuperszónikus, katarzist okozó élményei között.

Mi már egy héttel ezelőtt voltunk olyan szerencsések és megtettük, akkor részletesen be is számoltunk neked róla, ha még nem olvastad, most mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb