Közélet

Napi összefoglaló: ismét nőtt a fertőzöttek száma a megyében, Szerbiában egy fesztivál sem lesz 2020-ban

Az elmúlt egy napban 22 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, akik közül 5-en Csongrád-Csanád megyéhez tartoznak. Szerbiában egyetlen egy fesztivált sem tartanak meg a koronavírus-járványra való tekintettel 2020-ban és baleset történt a 55-ös főúton, egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült, a szerencsétlenséget okozó férfi pedig a szemtanú szerint elmenekült.

ÖT FŐVEL NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN A MEGYÉBEN

22 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4315 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 596 főre emelkedett, 3222-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 497 fő. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 3-an vannak lélegeztetőgépen.

EGY FESZTIVÁLT SEM RENDEZNEK 2020-BAN SZERBIÁBAN

A koronavírus-járványra való tekintettel 2020-ban egyetlen egy fesztivált sem rendeznek meg a szomszédos Szerbiában. Elhalasztották a palicsi nemzetközi filmfesztivált, lemondták a kishegyesi Dombos Festet, az újvidéki Exit fesztivált, a belgrádi Beer Festet, a niši Nishville fesztivált, valamint a gučai trombitafesztivált is.

BALESET TÖRTÉNT AZ 55-ÖS FŐÚTON, EGY EMBER MEGHALT, EGY SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT

Baleset történt az 55-ös főúton a Bács-Kiskun megyei Csávoly közelében, a szerencsétlenségben egy éppen szabadnapját töltő tűzoltó életét veszítette, egy nő pedig súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba került. A balesetet okozó személyautó sofőrje azonban elhajtott a helyszínről.

ÚJ TÁMOGATÁS A KKV-SZEKTORBAN TEVÉKENYKEDŐKNEK

Augusztus 3-ától 2 milliárd forintos keretösszeggel indul új támogatás a kkv-szektorban tevékenykedőknek, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

NOVÁK KATALIN SZERINT VAN ELÉG PÉNZ A CSALÁDTÁMOGATÁSOK BŐVÍTÉSÉRE

A szegedi születésű család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kijelentette: van elég pénz a családtámogatások bővítésére. Novák Katalin a Magyar Hírlapban megjelent interjúban reményét fejezte ki abban, hogy egyre többen érzik a bőrükön azt a folyamatosan növekvő segítséget, amit az életükhöz, családalapításukhoz, gyereknevelésükhöz, nyugdíjas éveikhez nyújt a kormány.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb