- Hirdetés -
21.9 C
Szeged
2020, szeptember 18., péntek

- Hirdetés -
Kezdőlap Gasztro Gasztro365: koktélshow Olasz Annával a szegedi Vitrinben, házhoz visszük a legfinomabb frissítőket

Gasztro365: koktélshow Olasz Annával a szegedi Vitrinben, házhoz visszük a legfinomabb frissítőket

Indul a Gasztro365 koktélshowja! Ezúttal a Vitrin Kávézó & Sörkertben forgott a kamera, ahol három nagyon ízletes, színes, könnyed kis nyári koktélt készítettünk el, amelyet bárki, bármikor, odahaza is egyszerűen meg tud csinálni. Szabó Konrád segítségére ezúttal Olasz Anna sietett.

Az e heti adásban több, apró kis trükkre is fény derül, valamint a koktélmester ismerteti azt is, hogy mi a különbség a koktél rázás és a keverés között.

ALKOHOLMENTES PINA COLADA, NEGRONI, EPRES DAIQUIRI

Reméljük, hogy már a tegnapi bemelegítőben beszerezted az alapanyagokat és most csak össze kell őket pakolnod ezekért a hűsítő fincsiségekért! Ha nem, nem gond, mutatjuk a hozzávalókat:

Alkoholmentes Pina Colada

Hozzávalók:

  • kókusz szirup
  • tejszín
  • ananászlé
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Negroni:

Hozzávalók:

  • gin
  • campari
  • vermut
  • narancs
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Epres daiquiri:

Hozzávalók:

  • eperpüré
  • rum
  • limelé
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A szegedi világ és Európa bajnok ezüstérmes magyar hosszútávúszó bevallása szerint odavan a koktélokért! Sőt, a megfelelő keretek és mód között bármilyen édességgel lehet venni a lábáról (uraim?!). A Vitrinben készült alkoholmentes Pina Colada pedig egyenesen elvarázsolta.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Vitrin Kávézó & Sörkert arculati átalakulását követően a különleges koktélok és a kézműves sörök széles kínálatára fektette a hangsúlyt. Ezek közül jelenleg a legkiemelkedőbb a HopTop, Mad Scientist és a First nevet viselő, gluténmentes sör. Szabó Konrád menedzser immár 10 éve foglalkozik vendéglátással. Jelenleg a Gozsdu udvar koordinálásáért felel. Ezt megelőzően egy évet bartenderkedett, majd bár menedzser napjainkban pedig immár menedzseri pozíciót tölt be a fővárosban.

Az alapokat azonban a szegedi Vitrin Kávézó & Sörkertben sajátította el. A koktél szakmát Budapesten tanulta ki, ahol prémium alapanyagokkal kezdett el dolgozni és egyben kísérletezni is, melynek eredménye három hónappal később meg is lett, ugyanis részt vett egy bárok között rendezett versenyben, ahol első helyen végzett, azóta pedig a szegedieket is mesés, mindig megújuló italokkal látja el.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu
- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -
- Hirdetés -