Kikapcs

Gasztro365: Olasz Annával házhoz visszük a Vitrin legfinomabb koktéljait

A Gasztro365 ezúttal három nagyon könnyed, kellemes és mutatós kis koktélt visz házhoz, méghozzá a szegedi Olasz Anna, világ és Európa bajnok ezüstérmes magyar hosszútávúszóval egyenesen a Vitrin Kávézó & Sörkertből. Július közepén nincs is jobb, mint vasárnap délután koktélozni egy jót a családdal, barátokkal. Pont ezért döntöttünk úgy, hogy mutatunk néhány odahaza is gyorsan elkészíthető, egyszerű alapanyagos, alkoholos és alkoholmentes frissítőt, ami garantáltan jobb kedvre derít majd.

KOKTÉLOK, AMELYEK RECEPTJEIT HÁZHOZ VISSZÜK

Szedd össze még ma az alapanyagokat! Mutatjuk mi kell a finomságokhoz:

Alkoholmentes Pina Colada

Hozzávalók:

  • kókusz szirup
  • tejszín
  • ananászlé
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Negroni:

Hozzávalók:

  • gin
  • campari
  • vermut
  • narancs
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Epres daiquiri:

Hozzávalók:

  • eperpüré
  • rum
  • limelé

A szegedi világ és Európa bajnok ezüstérmes magyar hosszútávúszó bevallása szerint odavan a koktélokért! Sőt, a megfelelő keretek és mód között bármilyen édességgel lehet venni a lábáról (uraim?!). A Vitrinben készült alkoholmentes Pina Colada pedig egyenesen elvarázsolta.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Vitrin Kávézó & Sörkert arculati átalakulását követően a különleges koktélok és a kézműves sörök széles kínálatára fektette a hangsúlyt. Ezek közül jelenleg a legkiemelkedőbb a HopTop, Mad Scientist és a First nevet viselő, gluténmentes sör. Szabó Konrád menedzser immár 10 éve foglalkozik vendéglátással. Jelenleg a Gozsdu udvar koordinálásáért felel. Ezt megelőzően egy évet bartenderkedett, majd bár menedzser napjainkban pedig immár menedzseri pozíciót tölt be a fővárosban.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Az alapokat azonban a szegedi Vitrin Kávézó & Sörkertben sajátította el. A koktél szakmát Budapesten tanulta ki, ahol prémium alapanyagokkal kezdett el dolgozni és egyben kísérletezni is, melynek eredménye három hónappal később meg is lett, ugyanis részt vett egy bárok között rendezett versenyben, ahol első helyen végzett. A mester ezúttal nektek is tanít egy-két trükköt illetve elárulja majd azt is, hogy a koktél rázás és keverés között mi is a különbség! Ne maradj le, vasárnap 10:00-kor Gasztro365 koktélshow a Szeged365.hu-n.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb