Kikapcs

Szeged365 fotóriport: az Akárki főszereplőit kérdezhette a nagyérdemű

Július 24-én, 21:00 órakor tovább dübörög a Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as évada, jön az Akárki! A Dóm téren ezúttal egy a humortól cseppet sem mentes előadás kerül színre, amelynek főszereplői, Hegedűs D. Géza és Zsótér Sándor, Kossuth-díjas művészek hétfőn a nagyérdeművel beszélgettek.

A művészek a közönségtalálkozón ismertették a darab legfontosabb és legérdekesebb tudnivalóit, megosztották a szegediekkel a Napfény Városához fűződő, legszebb emlékeiket és kötődéseiket illetve meghallgatták a nézők hozzászólásait, gondolatait is, akik örömmel és izgalommal fogadták a kulisszatitkokat a színészektől.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Az Akárki az emberi lét alapkérdéseire keresi a választ. A darab érdekessége, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok előképének számító salzburgi dóm előtti játékok műsorában minden évben ezt a produkciót állítják színre, így a fesztivál mintegy 90 éves „adósságát” törleszti.

A címszereplő, az Akárki egy élete végéhez érkező ember, akinek ideje számadást adnia eddigi életéről. Hogy a mennybe jusson, végső elkeseredésében bármit képes megtenni. A rendező, Bodolay Géza elmondta: a főszereplő „neve” is jól mutatja, hogy személye lényegtelen: Akárki mi magunk vagyunk, minden ember. A darabban a legkülönbözőbb emberi tulajdonságok, erények és bűnök nyernek megszemélyesítést- ám végül kiderül: egyikük sem megfelelő társa az embernek a túlvilágra.

A mű pénteken, július 24-én, a Dóm téren 21:00 órakor lesz látható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb