Szegedi Arcok

Indiából a szegedi Gogol utcáig – irány a DeVá Yoga, a hely ahol a jóga te magad lehetsz!

A szegedi Nagy Detty immár hét éve a jóga szerelmese. Egy tucat magyar képzés után a jóga bölcsőjébe, Indiába utazott, hogy még mélyebb és komolyabb ismeretekre tegyen szert az adott területen. Csaknem egy hónapot töltött egy ashram-ban, vagyis egy spirituális menedékhelyen, – ami tulajdonképpen a lelki elvonulás helye – hogy elsajátítsa a jóga minden csínját-bínját és átadhassa azt a szegedieknek.

MINDENT A JÓGÁRÓL

A jóga szanszkrit eredetű szó, azt jelenti: kapcsolódás. A jógagyakorlatok a maguk teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtik a test, a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát, úgy, hogy közben segítenek megoldani és leküzdeni a mindennapos próbatételeket, problémákat és gondokat. Általuk aztán közelebb jutunk önmagunk megismeréséhez és az életünk értelmének, valamint az Istenhez való viszonyunknak magasabb szintű megértéséhez. Ez az önkifejezés egyik legrégibb módszere, amely új távlatokat nyithat meg bárki előtt, az egészség, a béke, a harmónia, és a stressz nélküli élet és önmegvalósítás legmagasabb szintjén.

DEVÁ YOGA: HÉT ÉVE A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

Nagy Detty immár hét éve azon dolgozik, hogy a Napfény Városában egy hiteles, széles körű jógaoktatásban legyen részük az érdeklődőknek. Éppen ezért a Gogol utcán található DeVá Yoga stúdióban nem csak mint vezető vállalkozó, hanem mint jóga oktató is jelen van. Igyekszik átadni azokat a kulcsfontosságú ismereteket, amelyek a jógát igazivá, könnyeddé és szerethetővé teszik. A testi gyakorlatok mellett nagy szerep jut általa a lelki felfrissülésnek is. Vallja ugyanis, hogy a jóga egy sokrétű, többtényezős, spirituális életmód, ahol a fizikai állóképesség és felépítés mellett óriási jelentősége van a szellemi stabilitásnak is. Ehhez pedig elengedhetetlen a helyes táplálkozás a jó egészségügyi állapot és a békés, tiszta lélek.

ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK

A DeVá Yoga vezetője nem bízza a véletlenre! Amellett, hogy csoportos órákat vezet, egyéni órákat is tart. Emellett pedig jógikus táplálkozási tanácsadással is foglalkozik. Mindeközben együtt dolgozik egy gyógytornásszal is, akivel a legkülönbözőbb mozgásszervi problémákat igyekszik javítani, megszüntetni. A már említett csoportos órák különböző tematikára épülnek: kismama, anya-gyerek, apa-gyerek és még senior csapatok is élvezhetik a lelki utazást. Detty ugyanis hisz abban, hogy a közös gyakorlás fontossága az energiákban rejlik, amelyek aztán egy tiszta légkörbe helyezik az embert. A stúdió kialakítása pedig éppen ehhez a végtelen nyugalomba való elhelyezkedéshez biztosít remek helyet a Napfény Városában.

Az oktató ezen felül minden olyan lehetőséget és alkalmat megragad, ahol át tudja adni a jóga iránt érzett szeretetét és annak mérhetetlen sok, jó tulajdonságát. Ilyen volt a legutóbbi SUPYoga esemény is, amelyet a SunCity Wakeboard Beach-en rendezett meg elsőként a dél-magyarországi régióban.

Nagy Detty mottója nem más, mint: „a jóga én vagyok, én pedig a jóga.”

A szegedi jóga oktató azt vallja: bárki bármilyen céllal is kezdi el a jóga gyakorlását, mindenképp egy komoly értéket hordozó kinccsel lesz gazdagabb!

Amennyiben kedvet kaptál a lelki utazásra, IDE kattintva megnézheted, hogy mikor, melyik órán tudsz részt venni. Fontos: a részvétel előzetes bejelentkezéssel történik. Minden Devá Yogával kapcsolatos eseményt pedig ITT tekinthetsz meg.

Elérhetőség:




Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb