Szegedi Arcok

Joób Márton házát és cégét is zár alá vette a NAV, családja szeme láttára bilincselték meg

Joób Márton családi házát és cégét is zár alá vette a NAV – írja az Átlátszó.hu, akik egy, az ügyre rálátó forrásra hivatkozva hozzá teszik: a szegedi képviselőt családja szeme láttára bilincselték meg. A NAV a politikus elfogása előtt egy nappal vette zár alá a férfi cégét.

TUDTA, HOGY BAJ VAN, POLITIKUSOKTÓL PRÓBÁLT SEGÍTSÉGET KÉRNI

A háromszoros kenu világbajnok, önkormányzati képviselő 11 gyermekes családapát kedden reggel vették őrizetbe. “Hétfőn szóltak neki, hogy a hét második felében elvihetik. Tudta, hogy baj van, több szegedi politikustól is próbált segítséget kérni, de már késő volt. Kedd reggel a családja szeme láttára bilincselték meg és vitték el, majd tartottak házkutatást” – mondta az Átlátszónak egy, a Joób Márton ügyre rálátó forrás. Nem akarta megnevezni, ki értesítette a vállalkozó-képviselőt a veszélyről, de megjegyezte, tavaly, amikor a képviselőnél házkutatást tartott a NAV, sejteni lehetett, hogy baj van.

CSÜTÖRTÖKÖN ÍRTUK MEG: AKÁR 20 ÉVET IS KAPHAT AZ EX-OLIMPIKON

A Kecskeméti Járásbíróság letartóztatta Joób Mártont és hét társát, akik a gyanú szerint öt éven keresztül, fiktív számlázással csaknem 250 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek. Az ex-olimpikon kenus, szegedi képviselő akár 20 év börtönt is kaphat.

A részletes sztorit az alábbi cikkünkben vezettük le:

MEGTÍZSZEREZETT BEVÉTEL, MINIMÁLIS EREDMÉNY

Az önkormányzat honlapján elérhető vagyonbevallás szerint Joób Mártonnak két cége van, az egyik a Műsorkalauz Kft., a másik a Sálem Kft. Mindkettőben felesége is részes, a cégek székhelye a 11 gyerekes családfő szegedi háza.

A grafikon alapján egy valami tökéletesen látszik: a cég 2013-ban úgy megtízszerezte meg a bevételét, hogy eredménye alig volt. És nem csak akkor: 2-300 millió forintos bevételek mellett mindössze egyszer sikerült 3 százalékos mérleg szerinti eredményt elérni, annak ellenére, hogy 2017-ben is csak 4-en dolgoztak a cégnek, a bérük bruttó 157 ezer forint, vagyis minimálbér közeli volt.

EGY MÁSIK “SZÁMLAGYÁR” VEZETŐJE DOBHATTA FEL JOÓB MÁRTONT

Az Átlátszó információi szerint egy Szeged környéki, szintén szórólapterjesztéssel foglalkozó cég már másfél éve megbukott “számlagyártással”. A portál úgy tudja, az akkor elfogott cégvezető információkat ajánlott a hatóságnak enyhébb büntetésért – így jutottak el a nyomozók a szegedi képviselőhöz. Ezt erősíti Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezetője is, aki azt mondta a Joóbot védő ügyvédre hivatkozva, hogy “egy elítélt tett terhelő vallomást a Marcira, valami ilyesmi lehet.”

HAJNALBAN ROHANTÁK LE A KÉPVISELŐT

“Megrázott a hír, de soha nem fogom letagadni Marcit” – reagált Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Joób Mártonról megjelent sajtóhírekre. A lelkész arról is beszámolt (összhangban az Átlátszó.hu értesüléseivel), hogy a képviselőt “hajnalban rohanták le” a családi házukban.

Németh azt is bejelentette, hogy a botrány miatt lemondott Joób Márton édesapja, aki három évtizeden át volt a Hit Gyülekezete szegedi vezetője.

Forrás: Átlátszó.hu, Hit Rádió

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb