Közélet

Napi összefoglaló: migráns-csata Röszkén, életveszélyes driftelés Szeged belvárosában, folytatódik a Joób-ügy

Egy újabb sűrű nap Magyarország legszeretnivalóbb városában: van nálunk röszkei migráns-csata, életveszélyes driftelés, járvány-adatok és Joób Márton ügyének legfrissebb fejleményei. Ha lemaradtál bármiről, pótold be velünk!

JÁRVÁNYHELYZET: MINDÖSSZE KÉT ÚJ FERTŐZÖTT CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

Az elmúlt 24 órában 11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 599 főre emelkedett, 3431-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő. 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

FOLYTATÓDIK JOÓB MÁRTON ÜGYE: A HÉTEN DÖNTENEK MÁSODFOKON A POLITIKUS LETARTÓZTATÁSÁRÓL

Információink szerint a hét második felében döntenek másodfokon Joób Márton letartóztatásáról Kecskeméten. A bűnszervezetben elkövetett 250 milliós adócsalással gyanúsított szegedi képviselő letartóztatását múlt csütörtökön rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság első fokon, ami ellen a gyanúsítottak fellebbeztek.

KISEBB CSATA, KŐDOBÁLÁS, LETOLT GATYÁBAN ŐRJÖNGÉS RÖSZKE MELLETT

Nagy balhé volt ma Röszke mellett, a kiserdőben: közel 100 migráns próbált meg beszökni Magyarország területére, a határőröket kövekkel dobálták. Hogy a rendőrségi közleményben lévő “szeméremsértő módon” történő viselkedés mit jelent, csak sejtéseink vannak (úgy sejtjük, letolták a gatyáikat), minden esetre ezt a “fegyvert” is bevetették az illegális bevándorlók.

MAJDNEM TRAGÉDIA LETT AZ AUTÓS CSAPATÁSBÓL

Majdnem tragédia lett egy kedd esti vagánykodás vége: a Dugonics téri körforgalomból kilinccsel előre kivágódó, egy padot, egy fát és egy villanykarót letaroló sofőr autója pár méterrel a Prézli terasza mellé csapódott be, a baleset pillanatában az üzletét záró szegedi fodrászasszony életét a kocsit megállító villanyoszlop, a padon ülő Kátai Istvánét pedig a jelek szerint az őrangyala mentette meg.

Az eset még tegnap este történt, mivel a keddi összefoglalónk addigra már kiment, most foglalkozunk vele.

Exkluzív interjú a sráccal, aki a padon ült, amikor becsapódott a kocsi:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb