Kikapcs

Mégis lesz buli Szegeden? Támogatást kaphatnak a fesztiválszervező cégek és klubok

Újabb 2.2 milliárdos támogatást kap a könnyűzeneipar a múlt héten elfogadott több mint 5 milliárdos kereten felül – derült ki a mai kormányinfón. A plusz forrásból fesztiválszervező cégek és kisebb rendezvényhelyszínek is részesülhetnek, akár Szegeden is.

A most bejelentett támogatásból kisebb vidéki klubok és koncerthelyszínek, nagyobb klubok és határon túli koncerthelyszínek is részesülnek majd.

A kisebb rendezvényhelyszínek 9 millió forintot, a nagyobb befogadóképességűek egyenként 30 millió forintot kaphatnak. Az összegért 10-10 eseményt kell megvalósítaniuk a támogatásban részesülőknek. A 9 milliós támogatásból 80 helyszín, a 30 milliósból pedig 20 klub részesülhet. Emellett 11 határon túli klubnak is 9 millió forintos támogatást nyújtanak. A pályázat lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum lesz.

A most bejelentett csomag részeként a fesztiválszervező cégeknek egy új, 700 millió forintos keretet különített el a Magyar Turisztikai Ügynökség, reméljük, a legnépszerűbb szegedi fesztiválok is részesülnek majd a támogatásból.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb