Közélet

Napi összefoglaló: rugalmas megoldással kezd majd az SZTE, hatalmas fejlesztés egy szegedi cégnél

Szeptembertől indul az új szemeszter, a Szegedi Tudományegyetem pedig már mindenre felkészült. Jövőre bővül a diákhitel, hatalmas fejlesztést jelentettek be a Florin Zrt-nél, ez történt szombaton Szegeden.

700 MILLIÓS FEJLESZTÉS A FLORIN ZRT-NÉL

Uniós és hazai támogatással, több mint 716 millió forintos beruházással bővíti termelési kapacitását és szegedi telephelyét a vegyipari termékeket előállító Florin Zrt.

KEVERT KÉPZÉSSEL INDÍT AZ SZTE ŐSSZEL

Nem is hagyományosan, de nem is távoktatással indul a képzés a Szegedi Tudományegyetemen ősztől. Az intézmény rektora szerint muszáj lesz alacsonyan tartani a kontaktszámot, így több megoldást is kidolgoztak már, ha át kell szervezni a képzést.

ISMÉT JELENTŐSEN NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

32 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4653 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3491-en pedig már meggyógyultak.

58 TŐ KENDER HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

Nem aprózta el a dolgokat a hódmezővásárhelyi (nem is annyira) hobbikertész. A 44 éves férfi a melléképületben termesztette a kábítószert, de voltak nála fogyasztáshoz szükséges eszközök is.

BŐVÍTIK A DIÁKHITELT

A felnőttképzés és a szakképzés megújításának újabb lépéseként a kormány a diákhitelezés kibővítéséről döntött, így a kölcsön jövő áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető lesz.

VIRTUÁLIS TRIATLONNAL EMLÉKEZNEK AUGUSZTUS 20-ÁRA SZEGEDEN IS

A Platán Sport Egyesület és a Csongrád Megyei Önkormányzat közösen egy virtuális triatlonra invitálja a szegedieket augusztus 20-ához kapcsolódóan. A résztvevőknek egyénileg kell 20 km-ert futniuk, úszniuk vagy kerékpározniuk, de akár vegyesen is teljesíthető a táv.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb