Közélet

Napi összefoglaló: kopogtat a második hullám, elmaradnak a szegedi gólyatáborok és lebontják a Gergő Ligetet

Az ajtón kopogtat a második hullám, a koronavírus-járványra való tekintettel elmaradnak a szegedi gólyatáborok és lebontják a Rotary Tanösvény egyik legikonikusabb elemét a Gergő Ligetet.

NINCS ÚJ BETEG A MEGYÉBEN

22 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 605 fő, 3529-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 634 fő. 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

AZ AJTÓN KOPOGTAT A MÁSODIK HULLÁM

Könnyen lehet, hogy valóban a sokat emlegetett második hullám elején vagyunk. Most már kezdhetünk aggódni – mondta Nepusz Tamás bioinformatikus a Népszavának, aki szerint a járványügyi adatok alapján a koronavírus újra terjedésnek indult Magyarországon. Hozzá tette: ha a tendencia folytatódik, heteken belül kialakulhat olyan állapot, mint márciusban volt, amikor a kormány kihirdette az országos veszélyhelyzetet.

ELMARADNAK IDÉN A SZEGEDI GÓLYATÁBOROK

Bár a felsőoktatási intézmények többsége megtartja a gólyatábort, Szegeden nem szervezik meg a felvételt nyert hallgatók beilleszkedését segítő bulikat.

LEBONTJÁK ÚJSZEGEDEN A GERGŐ LIGETET

Betelt a pohár: Farkas András alapító bejelentette, megszünteti Szeged legnépszerűbb, egyben legszebb kirándulóhelyét, az újszegedi Gergő Ligetet. “Ez egy drogos, alkoholos, zajos kupleráj lett esténként, hatóságilag jóváhagyva” – írta szenvedélyes hangvételű, elkeseredett közleményében, majd hozzátette: a név méltatlan Gergő unokájára nézve, akiről annak idején elnevezte a helyet. Exkluzív Szeged365 interjú következik, hangban és szövegben az alapítóval.

20 év kitartó munkája után magamra maradtam, megszüntetem a Gergő Ligetet – írja közleményében Farkas András, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged tagja, aki 20 évvel ezelőtt megálmodta, megvalósította, majd az unokájáról, Gergőről elnevezte Újszeged legszebb pihenőparkját. “Ez egy drogos, alkoholos, zajos kupleráj lett esténként, hatóságilag jóváhagyva” – fejtette ki az alapító a Rotary Tanösvény Facebook csoportban.

LEFÚJTÁK A VÍZILABDA MAGYAR KUPÁT – KORONAVÍRUSOSAK LETTEK AZ FTC JÁTÉKOSAI

A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatnál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált.

HULLÓCSILLAGOK AZ ÉGEN

A Föld belépett a Perseida meteorraj összetevőit alkotó 109P/Swift-Tuttle üstökös pályája mentén szétszórt porfelhőbe. Ez magyarra fordítva annyit jelent, hogy a szokásoshoz képest ma este baromi sok hullócsillag várható majd az égbolton.

ÍGY KERÜLTEK A MŰHOLDAK A FELHŐK FÖLÉ

Néhány napja műholdak sokasága lepte el az eget a Napfény Városa felett, mi pedig olvasóink kérésére utána jártunk, hogy mindez milyen célt szolgál, a megfejtéshez a szegedi Hődör Gábor, asztrofotóst hívtuk segítségül. Az égre pillantva a Mikulás rénszarvasszánja rajzolódott ki a szemünk előtt, ám a szakértő ismertette, hogy a műholdak, amelyek naplemente után a késő esti órákban immár több napja szabad szemmel is jól láthatóak voltak Szeged felett, a Starlink projekt elemét képezik.

LEZÁRJÁK A TISZA LAJOS ÉS AZ ANNA-KÚT KÖZÖTTI MEGÁLLÓT CSÜTÖRTÖKÖN

Csütörtökön, azaz augusztus 13-án lezárják a Tisza Lajos körút és az Anna-kút közötti megállóhelyet. Ez idő alatt a trolibuszok és autóbuszok a Dugonics tér megállóhely után legközelebb az Anna-kút mellett kialakított ideiglenes külső megállóhelyen állnak meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb