KözéletSzegedi Arcok

Megszűnik az újszegedi Gergő Liget! Farkas András, alapító: “A név méltatlan az unokámra nézve!”

20 év kitartó munkája után magamra maradtam, megszüntetem a Gergő Ligetet – írja közleményében Farkas András, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged tagja, aki 20 évvel ezelőtt megálmodta, megvalósította, majd az unokájáról, Gergőről elnevezte Újszeged legszebb pihenőparkját. “Ez egy drogos, alkoholos, zajos kupleráj lett esténként, hatóságilag jóváhagyva” – fejtette ki az alapító a Rotary Tanösvény Facebook csoportban.

VÉRLÁZÍTÓ FOTÓK, A GERGŐ LIGETBŐL

AZ ALAPÍTÓ SORAI, VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL

A meseszép helyszínt megálmodó és megvalósító, közismert szegedi anno az unokájáról, Gergőről nevezte el a ligetet. Farkas András sorai elszomorítóak, változtatás nélkül közöljük őket:

Ez lett belőle.

Ma este megszüntettem a Gergő ligetet. A név méltatlan az unokámra nézve.

Ez egy drogos, alkoholos, zajos kupleráj lett esténként, hatóságilag jóváhagyva. A nagypofájú területfoglalók, akik kérték, hogy igazoljam, hogy mit keresek ott és elküldtek a pi…ba, közölték, hogy feljelentést tesznek zaklatásért, meg azért, mert a kutyám száján nem volt szájkosár (még jó, hogy meg nem vertek).

20 év kitartó munkája után magamra maradtam.

A rendőrség tehetetlen, a polgárőrség mással van elfoglalva, a tűzoltóság szerint lehet tüzet gyújtani a hullámtérben bárhol, az ATIVIZIG-nek nincsenek eszközeik a rend és a tisztaság fenntartására, az önkormányzat cinikusan hallgat és nem örül az esti látogatók több zsáknyi szemetének, már nem is hajlandó ingyen elszállítani az általam összeszedett ételmaradékot és más göngyöleget, mocskot. Miden tűzrakás után több zsák szemét vár rám reggel és sokszor izzó parázs, csak a szerencse menti meg a területet az erdőtűztől.

A szülők egy része azért viszi le a gyerekét, hogy az ott kiélhesse vandál hajlamát és pusztítson összerakott műtárgyakat, élő fákat és mindent amire futja az energiája.

Nekem is csak egy életem van.

Néhány kép a mindennapi küzdelmeimből és hát sajnos vesztettem. Győzött az öntudatos minoritás.

FRISSÍTVE: MEGSZÓLALT FARKAS ANDRÁS

Farkas András alapító egy elkeseredett hangvételű interjút adott Pósa Tamara kolléganőnknek, melyben elmondta: a napokban az összes eszközt, padokat, játszó alkalmatosságokat, faházakat stb. elszállíttatnak a helyszínről, visszaadva azt a természetnek (és a szemetelőknek). “Nem bírunk tovább sem a rongálókkal, sem a szemetelőkkel, sem a gyújtogatókkal, sem a szemtelen pofájúakkal” – mondta szomorúan Farkas András, majd hozzá tette: többé nem hajlandó a nevét adni az ott elharapódzott állapotokhoz.

“Ha valaki szeretné megmenteni, részemről semmi akadálya, feltéve, ha van még rajtam kívül olyan bolond a világon, aki ingyen megcsinál mindent. Az önkormányzat egy fillérrel sem támogatott sosem, nem is érdekli a dolog, annak dacára hogy Szeged főutcája a Tisza” – mesélte Farkas András.

A teljes interjút, hangban és szövegben ebben a cikkünkben találod:

https://szeged365.hu/2020/08/12/megszunt-a-gergo-liget-exkluziv-szeged365-interju-farkas-andras-alapitoval-hangban-is/

Forrás: Farkas András, Rotary Tanösvény FB csoport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb