Közélet

Napi összefoglaló: kettővel nőtt a megyében a fertőzöttek száma, megkezdik a Gergő Liget lebontását, elkezdődött a fesztiváljegyek visszaváltása

Az elmúlt 24 órában kettővel nőtt Csongrád-Csanád megyében a koronavírussal fertőzöttek száma. Néhány nap múlva megkezdik a Gergő Liget lebontását Újszegeden és elindult a fesztiváljegyek visszaváltása a Napfény Városában.

KÉT ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

45 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4813 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 607 főre emelkedett, 3561-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 645 fő. 66 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

NÉHÁNY NAP ÉS KEZDETÉT VESZI A GERGŐ LIGET LEBONTÁSA

Az Államalapítás Ünnepét követő napokban kezdik el a Gergő Liget telepített elemeinek elszállítását – tudtuk meg Farkas András alapító-üzemeltetőtől. Tehát, már csak egyetlen hetünk maradt, hogy megcsodáljuk és tisztán tartsuk Szeged egyik legszebb pihenő – és kirándulóhelyét.

MEGKEZDTÉK A FESZTIVÁLJEGYEK VISSZAVÁLTÁSÁT A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

Elindult a napijegy – és bérletvisszaváltás a nagyrendezvényeket betiltó kormányrendelet értelmében lefújt Szegedi Ifjúsági Napokra. Ha már megvetted a bérleted, nem kell futnod a pénzed után: három opciót is kínálnak a szervezők.

KORONAVÍRUS KONTRA POLLEN

Koronavírus kontra pollen: mutatjuk a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett legfőbb különbségeket:

MUNKAHELYEKET TEREMT AZ ALDI

250 új munkahelyet hoz létre az Aldi Magyarországon az év végéig. A bővítés a kereskedelmi, logisztikai és informatikai szektor köré épül. A fejlesztés lehet, hogy a Napfény Városát is érinti majd valamilyen formában.

A SZEGEDI MÁRTON ANITA BABÁT VÁR

A szegedi Márton Anita, a magyar atlétika első világbajnoka csütörtökön jelentette be, hogy februárra várják férjével első gyermeküket, aki kislány lesz.

AUGUSZTUS 15-TŐL ÚJRA JÁR A 4-ES VILLAMOS SZEGEDEN

A vágányzár megszűnik, így szombattól teljes vonalhosszban közlekednek majd a villamosok a 4-es vonalon. A feloldással az Anna-kúti csomópontban ismét az eredeti megállóhelyükön állnak meg a trolik és buszok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb