Mindenmás

2050-re kiskereskedelmi piac válhat a Kárász utcából?

Ahogyan arról korábban írtunk Uniós forrásból új, szemléletformáló kampányt indított a szegedi önkormányzat. A projekt célja a városban élők figyelmének felhívása a környezettudatosabb életmódra. A kezdeményezés célja, – amely egyébként online fut egy weboldalon – nem más, mint, hogy mi, szegediek rádöbbenjünk arra, hogy a város mivé válhat 2050-re, ha nem kezdünk el sokkal tudatosabb életet élni. A projektben ezúttal a Kárász utca jelentősége és átalakulás került előtérbe.

ELŐZMÉNYEK

Július 30-án jelentették be a Szeged Vision című, pályázati pénzből finanszírozott városi projektet, melynek célja, hogy szembesítse a klímaváltozás és a környezetszennyezés hatásaival a szegedieket.

Első körben néhány ijesztő fotót adtak közre, szerintük ilyen lehet 2050-re Szeged, ha folytatódik a bolygó kizsákmányolása: sivatag, patakká változott Tisza és a szombat esti rakpart-dzsemborik utáni állapotokat idéző szeméthalom.

EZT KÖVETTE KÉT POZITÍV JÖVŐKÉP BEMUTATÁSA

A NEGYEDIK RÉSZ: ÍGY VÁLTOZIK MEG A KÁRÁSZ UTCA 2050-RE

A negyedik rész azt boncolgatja, hogy hogyan alakul át a Kárász utca és a Klauzál tér 2050-re. A 360 fokos kép részletesen megmutatja, hogy a belváros szíve mivé válhat:

https://www.facebook.com/szegedvision/photos/a.107979557281258/315973529815192/?type=3&theater

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb