Kikapcs

Hiányoztál, Móra Ferenc Múzeum! Nézd a Szeged365.hu-n élőben a megnyitó ünnepséget

Megnyitotta kapuit a Móra Ferenc Múzeum: mától kezdve minden nap 10:00 és 20:00 óra között új, vagány tárlatokkal és programokkal várja a szegedieket a közgyűjtemény – ismertette a Szeged365.hu-val Fogas Ottó, igazgató.

A Napfény Városának egyik legikonikusabb intézményét csaknem két éven át korszerűsítették. Az augusztus 14-én, azaz ma újranyitott objektum immár sok-sok újdonsággal tárta ki kapuit délután háromkor a szegediek előtt. Mint azt a vezetőtől megtudtuk, az első hétvégén kedvezményes jegyárakkal és hosszabbított nyitva tartással kedveskednek a közönségnek. Az ünnepélyes megnyitóra viszont most, néhány perc múlva kerül sor a belváros szívében. Ezt alább élőben közvetítjük:

https://www.facebook.com/szeged365/videos/320052002528964/

A múzeumigazgató lapunknak elmondta, a színes látnivalók között fellelhető Gábor Áron rézágyúja, ami mellett az épület tetején kialakított kilátóból csodálatos látvány nyílik Szeged belvárosára.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Sőt, lesznek interaktív kiállítások és játékos természettudományi tárlat Máté Bence fotóival, ahol egy virtuális patakba is besétálhatnak majd az érdeklődők.

Ezen felül, mint azt Fogas Ottó elmondta megismerhetjük Munkácsy legendás festményének, a Honfoglalásnak a történetét, de részt vehetünk A zöld Móra című programon is, amely egy varázslatos irodalmi kiállítást tár elénk a természetszerető Móra Ferencről különféle digitális eszközökkel és játékokkal karöltve.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

És nem utolsó sorban a Várban megismerhetjük az egykori vár és az árvíz történetét, valamint Rózsa Sándor és a boszorkányok legféltettebb titkait is.

A Múzeum legfrissebb látnivalóit már elhelyezésükkor lencsevégre kapta Szabó Dávid kollégánk, ezt itt nézheted meg újra:

Fotók: Szabó Dávid – Szeged365.hu / Móra Ferenc Múzeum hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb