Közélet

Napi összefoglaló: sok pénz jön Szegedre, nincs új fertőzött a megyében

Jó és rossz hír is akadt vasárnapra: sok pénz érkezik Szegedre, kommandóztunk a Gergő Ligetben, jól állunk zöldenergia terén, de jelentősen nőtt a fertőzöttek száma országosan. Összeszedtük a hét utolsó napjának legfontosabb eseményeit.

SOK PÉNZ JÖN SZEGEDRE

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a döntés, amely értelmében négy és félmilliárd forintot különít el a kormány a Szeged-Makó közötti elővárosi vasúti közlekedés és a Hatvan-Füzesabony közötti vonal fejlesztésére.

ÚJABB 39 FERTŐZÖTT

Egy nap alatt 39 embernél mutatták ki a koronavírust, 21-gyel nőtt az aktív fertőzöttek száma, de a megyében nem regisztráltak új esetet.

ITTHON TERMELTÉK A LEGTÖBB ZÖLDÁRAMOT A RÉGIÓBAN

Magyarország termelte a legtöbb zöldáramot a régióban – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a tavaszi hónapok során emelkedett a belföldi villamosenergia-termelés az előző év azonos időszakához képest, mégpedig a megújuló energiaforrások jobb kihasználásával.

NEMZETKÖZI MECCSEK IS LEHETNEK A SZEGEDI STADIONBAN

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábban felajánlotta az UEFÁ-nak, hogy stadionokat bocsát rendelkezésre azoknak a csapatoknak, amelyeknek otthonuktól távol kell megvívniuk az összecsapást, így könnyen előfordulhat, hogy Szegedre is hoznak majd meccset.

MEGMENEKÜL A GERGŐ LIGET

Szombaton több tucat fantasztikus szegedi vállalta, hogy kimegy és rendbe teszi a méltatlan állapotban lévő, a megszüntetés küszöbén álló Gergő Ligetet. A szeméthegyek fő előidézői az éjszakánként kint randalírozók, szombat este Kiss Balázs kollégánk úgy döntött, meglátogatja őket és rákérdez, mit szólnak az elmúlt napok fejleményeihez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb