Közélet

Újra kitakarították a Gergő Ligetet

Ma délelőtt újra tisztává varázsolták a Rotary tanösvény szívét, a társadalmi kezdeményezésben megvalósult nagytakarításon 47 zsák szemetet szedtek össze a szegediek.

47 ZSÁK SZEMÉT GYŰLT ÖSSZE VASÁRNAP

Hegedűs György szervező mindössze annyit kért az önkéntesen kivonuló több tucat szegeditől: vigyen magával két zsákot, egy pár kesztyűt, lehetőleg viseljen hosszú nadrágot és baseball sapkát.

Ilyen lett a vasárnapi nagytakarítás után a Gergő Liget, fotó: Hekáné Szondi Ildikó, Rotary Tanösvény FB csoport

“47 zsák szemét a mai munka gyümölcse. Farkas András barátunkért, az itt lakó, itt pihenő közösségért, saját lelkiismeretünkért. Köszönet Gábornak, hogy megszervezte, köszönet a résztvevőknek, akik áldoztak szabadidejükből” – írta Német Ferenc (Fidesz) önkormányzati képviselő, amelyhez Hekáné Szondi Ildikó (Összefogás Szegedért) is csatlakozott, mint írta: “Gyönyörű rendet vágtak a kiváló civilek.”

ÍGY ÁLL A HELYZET MOST

Farkas András alapító másfél hete jelentette be, hogy – megelégelve a részeg, drogos randalírozásokat – megszünteti Szeged legnépszerűbb, egyben legszebb kirándulóhelyét, az újszegedi Gergő Ligetet. Azóta rengeteg szegedi jelezte segítő szándékát, nagyon sok pozitív fejlemény történt – az aktuális helyzetről a hosszú hétvége előtt kérdeztük meg Farkas urat:

A takarítás szervezői hétfőn 18:00-kor lakossági fórumot tartanak a helyszínen, melyen ott lesz az alapító és a Szegedi Polgárőrség is.

Fotók: Hekáné Szondi Ildikó, Német Ferenc, FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb