Sport

A DVSC-től is kikapott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia (3:0)

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában, Debrecenben találkozott a DVSC és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a találkozót az M4 Sport is élőben közvetítette. Sajnos ismét kikaptunk, az eredmény 3:0 a DVSC javára, így már hatodik meccs óta nyeretlen a szegedi csapat.

https://www.facebook.com/szegedifutball/videos/320526595947854
Debrecen, Nagyerdei Stadion. Játékvezető: Antal Péter.
Nézőszám: 3380 fő

Kezdőcsapatok:

Szeged: Varga B.(K) – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl, Oláh, Simon, Jovanovic, Germán, Varga Sz., Dobos Á., cserék: Ásványi (K), Bitó, Grumic, Rózsahegyi, Gréczi, Dobronoky, Takács T.
vezetőedző: Dr. Dobos Barna

DVSC: Zöldesi (K) – Kinyik, Szatmári, Ferenczi, Bárány, Bényei, Poór, Bódi, Tischler, Kundák, Szécsi
vezetőedző: Kondás Elemér

Két éve még két osztálykülönbség volt a két csapat között, a DVSC az NB I élmezőnyében, a Szeged az NB III-ban szerepelt. A Nagyerdei Stadionban az első félidőben azonban egyenrangú ellenfelei voltak egymásnak, egészen az 56. percig, amikor Bárány Donát egy baloldali támadás végén középről fejelt Varga Bence kapujába, 1:0. Nem csak a kapus, hanem az egyik középső védő Szilvási Péter is először lépett pályára tétmeccsen a Szeged szerelésében. Ennek ellenére a fehérben játszó vendégcsapat szervezetten és fegyelmezetten játszott és helyzetekig eljutott. A hajdúságiaknak volt két kapufája már az első játékrészben és a helyzeteiket a második félidőben már értékesíteni is tudták. A második gólt Ferenczi János szerezte, aki a kapu bal alsó sarkát lőtte ki (66’ 2:0), majd a harmadiknál a szerencse is a piros-fehérek mellé állt, amikor Baráth Péter lövése megpattant egy szegedi védőn, így védhetetlenné vált Varga Bence számára (81’ 3:0).

DR. DOBOS BARNA ÉRTÉKELÉSE

A klub vezetőedzője így értékelte a sorban hatodik nyeretlen mérkőzést:

”Az első félidőben szervezetten játszottunk és szerettünk volna többször kijönni a kapunk elől, de azért a Debrecen ellen ez nem olyan könnyű. Volt egy nagy ziccerünk is Germán Tamás révén, ami, mint később kiderült, egy komoly fordulópont lehetett volna. A második félidőben fölénk kerekedett a Debrecen, aminek az egyik legfontosabb oka, hogy több egyéni hibát követtünk el és ez – különösen a DVSC ellen  – nem engedhetjük meg magunknak. Szeretném megköszönni a szurkolók biztatását, akik elkísérték a csapatot. Ez is kellett ahhoz, hogy az utolsó percig mindent beleadva küzdjünk, de ez ma erre volt elég.”

Vasárnap Szegeden a Siófok elleni mérkőzés következik a Szent Gellért Fórumban, este 19 órától.

Fotók és tudósítás: Szeged-Csanád GA, Lévai Ferenc

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb