Közélet

Napi összefoglaló: 900 felett az aktív fertőzöttek száma, új feladatok előtt az SZTE, változnak a szegedi menetrendek

Az elmúlt egy napban 900 fölé emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon, új feladatok előtt áll az SZTE és a jövő héttől változnak a szegedi menetrendek.

900 FÖLÖTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ORSZÁGBAN

73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3734-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 940 fő. 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

ÚJ FELADATOK ELŐTT ÁLL AZ SZTE

A Szegedi Tudományegyetem rektorával, Dr. Rovó Lászlóval és Dr. Fendler Judit kancellárral készített interjút a napi.hu. A portál cikkéből kiderül, mit jelent az egyetem nemzetközi rangsorban elfoglalt helye, hogyan járulhat hozzá az intézmény a régió gazdasági életének ösztönzéséhez, és mire kell számítani a szeptemberi tanévkezdéskor.

A JÖVŐ HÉTEN VÁLTOZNAK A SZEGEDI MENETRENDEK

A közösségi közlekedés szeptember elsejétől visszaáll a tanév ideje alatti menetrendre – osztotta meg a Szegedi Közlekedési Társaság.

MEGVAN AZ ÉPÜLŐ SZEGEDI USZODA NEVE

Először került víz az épülő szegedi fedett uszoda nagymedencéjébe, ahol a terheléses vízpróbát hajtották végre ma. De nemcsak emiatt volt mérföldkő a komplexum történelmében a mai nap: lezárult a közönségszavazás, így az is kiderült, mi lesz a létesítmény neve a megnyitás után.

INGYENES PCR TESZTET BIZTOSÍT AZ SZTE A KÜLFÖLDI HALLGATÓKNAK

A Szegedi Tudományegyetem az országba történő beutazást követően egy alkalommal térítésmentesen biztosítja a karanténkötelezettség alóli mentesítéshez szükséges két darab PCR teszt elvégzését a 2020/21-es tanév első félévében azon nemzetközi és határon túli magyar hallgatóknak, akik részére az országba történt belépésekor karanténkötelezettséget állapítottak meg.

AUGUSZTUS 27-ÉN HOZZÁK NYILVÁNOSSÁGRA A PÓTFELVÉTELI PONTHATÁROKAT

Augusztus 27-én a délutáni órákban teszik közzé az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait, amelyeket először a felvi.hu oldalon lehet majd böngészni. Az eredmények az E-felvételiben is elérhetők lesznek, akik pedig a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, SMS-t is kapnak az eredményekről.

PROGRAMOKBAN GAZDAG LESZ AZ IDEI NYÁR NÉHÁNY UTOLSÓ NAPJA

Hiába készült nagyon erős összeállítással a 2020-as nyárra a Szegedi Ifjúsági Napok, a járványhelyzet miatt sem Jason Derulo, sem John Newman nem lép fel a Partfürdőn. Azonban nem maradhat el teljes egészében Szeged kedvenc nyárbúcsúztató fesztiválja, a Szeged365 új sorozatában minden nap elhozunk neked egy-egy fellépőt: indul a Csakazértis Szin!

Bár sokunk kedvence, a SZIN a járványügyi előírások miatt 2020-ban meghiúsul, mégis lesz hol búcsúztatni a legmelegebb évszakot: szeptember 4-én és 5-én érkezik a Szabad-On fesztivál, ahol elég rendesen adhatunk majd éjszakának.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark is csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett Emlékhelyek Napja programsorozathoz. Augusztus 29-én, szombaton a skanzenben bábelőadás, néptánc, népzene és kézműves foglalkozások várják látogatóinkat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb