Közélet

Nagyon sokan álltak ki a Lechner téri kutyafuttató ötlete mellett

A várakozásokat felülmúlva pár tucat helyett több mint 80 gazdi írta alá az első napon a Lechner téri kutyafuttató ötletét támogató petíciót. A belvárosi kutyások csütörtökön találkoztak dr. Binszki József képviselővel a téren.

Csütörtökön 19 órára hirdették meg aláírásgyűjtő megmozdulásukat a belvárosi gazdik, akik azt szeretnék elérni, hogy a Lechner téren alakítson ki az önkormányzat egy kutyafuttatót, ahol négylábú kedvenceik játszhatnának.

“Várakozáson felül sikeres volt az esemény, eredetileg 30-40 fő megjelenésében bíztunk, de ennek a kétszerese, 81 aláírás jött össze.” – mondta el a Szeged365.hu-nak Szél Zsolt, a kezdeményezés egyik résztvevője.

Az aláírásokat átadták dr. Binszki József képviselőnek is. Az ügy előremozdítása érdekében a szervezők felkeresik a Szegedi Görögkatolikus Egyházközösséget is, hogy írásos hozzájárulást kérjenek a tér használatához. A tér fejlesztési tervében eredetileg egy halastó létrehozása szerepel, a belvárosi kutyatulajdonosok azt szeretnék elérni, hogy helyette valósuljon meg a kutyafuttató, ehhez azonban közgyűlési döntés kell.

Aki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, a Szent István téri Vico Drink Barban még teheti, hogy aláírja a petíciót.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb