Közélet

Napi összefoglaló: lezárják a határokat, mindjárt kész a Csillag tér

Ritka sűrű nap volt a mai, jutott klassz és kevésbé klassz hír is péntekre. Kezdjük a fekete levessel (mármint, ha van kint élő rokonunk, barátunk): szeptember 1-től gyakorlatilag visszatér a teljes határzár. Külföldiek nem jöhetnek be az országba, a magyarokra 14 nap karantén vagy két teszt vár. Ami viszont jó hír, hogy vasárnap estére elkészül a Csillag téri körforgalom, ráadásul még a Mol-Pick Szeged is megmutatta: tudunk mi a labdával bánni, ha akarunk Szegeden.

BEZÁR A BAZÁR

Szeptember 1-től gyakorlatilag visszatér a teljes határzár: külföldiek nem jöhetnek be az orszába, a magyarokra 14 nap karantén vagy két teszt vár. A kormány nem vállalja át a visszaérkező magyarok tesztköltségeit. Gulyás Gergely visszatért a karanténból és Kormányinfót tartott péntek délután fél 5-től Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel.

Részletes tudósítás és összefoglaló a történtekről:

KORONAVÍRUSOS A JOGI KAR TANSZÉKVEZETŐJE

Kimutatták a koronavírust Trócsányi László európai parlamenti (EP-) képviselő, volt igazságügyi miniszter szervezetében. A Fidesz EP-képviselője, egyben az SZTE-ÁJTK tanszékvezetője pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: jelenleg hatósági karanténban van, megtette a szükséges óvintézkedéseket és közreműködik a vizsgálatok elvégzésében.

EGY RENDEZVÉNY (ISMÉT) MÍNUSZ

Totál tavaszi forgatókönyv sejlett ma fel: szigorítás az országban, elmaradó rendezvény Szegeden. Ma délután jött az utolsó pillanatos bejelentés: elmarad a SZINkópé Fesztivál, mely most hétvégén, tehát augusztus 29-én és 30-án valósult volna meg a Kövér Béla Bábszínház, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a SZIN együttműködésében az újszegedi Erzsébet Ligetben és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

KÉT KLASSZ HÍR A VÉGÉRE: IDŐRE ELKÉSZÜL A CSILLAG TÉR, ISMÉT GYŐZTEK A KÉKEK

Minden jó, ha a vége jó, nem? Szándékosan tartogattuk a klassz híreket a végére: időben kész lesz a Csillag téri körforgalom, ráadásul még a Mol-Pick Szeged is győzött, bár náluk ez mostanában már-már kötelező.

Tehát, körforgalmas hír, meseszép fotókkal:

Sporthír, verhetetlen kékekkel:

…ÉS EGY KIS EXTRA, A (tényleg) VÉGÉRE: SZIN-PÓTLÓ DIAZ INTERJÚ KÖVETKEZIK

Oké, tudjuk, nincs SZIN, de mi teszünk róla, hogy meglegyen a hangulat: tegnap Lovasi Andrással pörögtünk egy nagyot a SZIN-es emlékein, ma pedig jön a Mol-Pick Szeged drukker Diaz a Wellhello-ból!

Ennyit a péntekről, legyen meseszép a hétvégétek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb