Kikapcs

Vadaspark premier 11-től: Csülök színre lép!

Vasárnap délelőtt 11-kor mutatkozik be a nagyközönség előtt Csülök, a Szegedi Vadaspark vadonatúj lakója. Az indiai páncélos orrszarvú a Nyíregyházi Állatkertből érkezett Szegedre, a 178 milliós beruházás nagy részét a vadaspark saját büdzséből gazdálkodta ki.

CSÜLÖK, A VILÁG ELSŐ DIPLOMATA ORRSZARVÚJA

A Szeged365.hu-n nem szoktunk politizálni (és ez így is marad), de ezt a ziccert nem hagyhattuk ki: Csülök az első rinocérosz, aki megteremti az összeköttetést Szeged és a Kormány két “nagy embere” között. 2018-ban születése után nem sokkal Orbán Viktor miniszterelnök fogadta örökbe, ma pedig a Szegedi Vadaspark új lakójaként mutatja be a szegediek előtt Botka László.

Csülök egy igazi diplomata:

OTTHONOSAN ÉRZI MAGÁT A VADASPARKBAN

Csülök barátunk gyorsan belakta új, szegedi otthonát – az alábbi videóban épp jó ízűen falatozik:

178 MILLIÓS SZEGEDI BERUHÁZÁS VALÓSULT MEG

“Az idei év első fele nem úgy alakult, ahogy számítottuk, de az indiai orrszarvúk háza ennek ellenére határidőre elkészült, viszont a korlátozások és egyéb bonyodalmak miatt várni kellett az első lakó érkezésére. Végül azonban, ahogy erről hírt is adtunk, megérkezett Nyíregyházáról Csülök, az első páncélos orrszarvúnk, aki jelenleg a házát és új gondozóit szokja” – írja közleményében a Szegedi Vadaspark. A beruházás költségeit, összesen 178 millió Ft-ot az intézmény és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította. “Ez az első olyan nagy projektünk, amelyben a Vadaspark vállalta a költségek nagyobb hányadát, ami az elmúlt évek eredményes gazdálkodásának köszönhető” – írja büszkén a Szegedi Vadaspark.

HAMAROSAN ÉRKEZIK CSÜLÖKNÉ IS

Csülök lakhelye az ázsiai elefántok szomszédságában van, így megjelenésében és az ott tartott állatok jellegében is illeszkedik a két ház. A ház és a hozzá tartozó kifutók alkalmasak lesznek a ritka és veszélyeztetett faj szaporítására is az európai fajmentő tenyészprogram irányításával. Első körben két fiatal hímet tartanak, Csülök lakótársa szeptember elején fog megérkezni az angliai Chester állatkertjéből. Amikor ivaréretté válnak, egyiküket egy már szintén ivarérett, de még fiatal nőstényre cserélik – mi pedig őszintén reméljük, hogy Csülök maradni fog Szegeden!

Szeretnéd az elsők között meglátni Szeged celeb-orrszarvúját?

A bemutató vasárnap 11-kor kezdődik, Csülök és Botka László főszereplésével, a helyszín az ázsiai elefántok melletti rész.

Ott találkozunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb