Kikapcs

Új lakóval bővül az állatkert: Orbán Viktor orrszarvúját hozta a Szegedi Vadasparkba Botka László

Csülök az első rinocérosz, aki megteremti az összeköttetést Szeged és a Kormány két erős embere között: 2018-ban születése után nem sokkal Orbán Viktor miniszterelnök fogadta örökbe, most a Szegedi Vadaspark új lakójaként köszöntötte Facebookon Botka László.

Csülök igazi orrszarvúcelebnek számít a szakmában, már világrajövetele pillanatában rekorder lett: ő volt az első, Magyarországon született indiai páncélos rinocérosz 2018-ban. Akkor a nyíregyházi polgármester, Dr. Kovács Ferenc közbenjárására fogadta örökbe Orbán Viktor. A miniszterelnök a közösségi médiában írt ki egy szavazást az akkor még csöppségnek számító kis orrszarvú nevéről, amelynek eredményeként Rejtő Jenő egyik hőse után a Csülök nevet kapta.

Csülök ezt követően visszavonult a közélettől, és boldogan élte mindennapjait a Nyíregyházi Állatkertben, egészen 2020. augusztus 18-áig.

https://www.facebook.com/drbotkalaszlo/videos/1138134299903270/

Kedden délelőtt ugyanis Botka László saját Facebook oldalán jelentette be, hogy elkészült Szegeden a 150 millió forintos, kényelmes, otthonos, medencével és dagonyával ellátott orrszarvú ház, amelynek első lakója nem más lesz, mint az egykori híresség, azaz Csülök. Az indiai orrszarvú az augusztus 30-ai megnyitón újra rivaldafénybe lép, az átszállítására a Jurrassic Park kezdőjelenetét is megidéző videó készült, szerencsére ez a képsor happy enddel zárult.

“Nem volt tudatos Csülök kiválasztása, hanem a tenyészprogram vezetője ítéli meg, mely állat hova vándorol. Mindenesetre amennyiben miniszterelnök úr szeretné őt meglátogatni, természetesen szívesen fogadjuk majd a Szegedi Vadasparkban” – mondta el a Szeged365.hu-nak Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark ügyvezetője.

A hírt a Nyíregyházi Állatkert is megerősítette, Petró Zsuzsa a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy a Napfény Városába költöző páratlanujjú patás ugyanaz, akit korábban a kormányfő fogadott örökbe.

Isten hozott Szegeden, Csülök!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb