Kikapcs

Mégis lesz rendezvény Szegeden: hamarosan kezdődik a BBQ & Blues Fesztivál

Szeptember 26-ra készítsd elő a gyomrodat, edzd az ízlelőbimbóidat, mert Szőregen elstartol az első Bánya BBQ & Blues Fesztivál! Az esemény nemcsak azért kuriózum, mert ilyen még nem volt Szegeden, hanem azért is, mert a rendezvény a járvány alatt született meg egészen az ötlettől, a megvalósításig.

Füstben sütött omlós húsok, BBQ fűszerektől illatozó ínycsiklandozó falatok csábítják kóstolásra azokat, akik kilátogatnak a Monti Sándor parkban megrendezésre kerülő fesztiválra. Olajos Csaba, a rendezvény főszervezője elmondta a Szeged365.hu-nak, hogy az eseményt eredetileg májusra tervezték, de sajnos a járvány közbeszólt, így most szeptemberben nyílt lehetőségük annak megtartására.

Fotó forrása: Bánya BBQ & Blues Facebook oldala

A fesztivál pazar programokkal várja az ínyenc kóstolókat: 20 versenyző méretteti meg magát BBQ készítésben, a hamburger és oldalas versenyen a neves szakmai zsűri előtt, akik között olyan nevek tűnnek fel, mint Németh Tamás, a füstben sütés legendája, Magyarország egyik legismertebb séfje. Sőt, a résztvevők különböző workshopokon leshetik el az igazi BBQ készítés csínját-bínját, és ha már teli a gyomor, neves blues együttesek szolgáltatják a zenét az esti bulizáshoz.

Fotó forrása: Bánya BBQ & Blues Facebook oldala

Kedvcsinálóként hallgasd meg interjúnkat Olajos Csaba, főszervezővel, aki azt is elárulja nekünk, mitől is lesz igazán finom a BBQ-n elkészített hús.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb