Kikapcs

Szeged365 kikapcs:nyit a JATE, támad a Badgirls, pillangók születnek a Füvészkertben

Iskolakezdés, őszi hangulat lengi körbe most a Napfény városát, de a sok teendő között nem szabad elfelejteni, Szeged jobbnál jobb programokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. Lesznek kiállítások, izgalmas filmek a mozikban, és felejthetetlennek ígérkező bulik a szegedi éjszakában.

HA MÉG NEM LÁTTAD, NE HAGYD KI A VÁRMÚZEUM SZEGED TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁSÁT

Utazz a múltba! címmel hirdette meg a Móra Ferenc Múzeum állandó várostörténeti kiállítását a Vármúzeumban, ahol 10-18 óra között bepillantást nyerhetsz abba, hogy milyen volt a rabok élete az egykori szegedi várban. A történelmi időutazás során egy igazi börtönben találhatod magad, megismerheted a szegedi vár történetét, a boszorkányperek és betyárok világát, valamint a Nagyárvíz pusztítását.

ÚJRANYITOTT A TRÓPUSI LEPKEKERT A SZEGEDI FÜVÉSZKERTBEN

A Trópusi Lepkekert káprázatos pillangóit egészen szeptember végéig csodálhatják meg a látogatók. A szervezők egy csöppnyi esőerdőt varázsoltak egy fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a pillangók és szemet gyönyörködtetően libbennek növényről-növényre, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak. Kihagyhatatlan élmény a természet rajongóinak, hiszen 20 lepkefaj, közel 250-300 színpompás, trópusi képviselőjét ismerhetik meg a különleges séta során.

Fotó forrása: szegedi Füvészkert Facebook oldala

HA KÖNNYED KIKAPCSOLÓDÁSRA VÁGYSZ, VÁLASZD A SZEGEDI MOZIKAT

BELVÁROSI MOZI

Csőke József terem

17:45 Made in Italy

Balázs Béla terem

20:30 Ema

Fotó forrása: hetediksor.hu

Zsigmond Vilmos terem

17:00, 20:00 Tenet

CINEMA CITY

  • 18:00 #Kövessbe
  • 18:20 Bring The Soul
  • 17:30 Made In Italy
  • 19:40 Staten Island királya
  • 20:30 Amíg a lagzi el nem választ
  • 20:15 Pesti balhé

VÉGRE ÚJRANYIT A JATE

Elkezdődött az őszi félév a felsőoktatásban, és ezzel együtt Szeged ikonikus egyetemi szórakozóhelye, a JATE Klub is hosszú kihagyás után újra kinyitotta kapuit. Sőt, szeptember 3-5 között fantasztikus nyitóbulikkal várják a táncoslábú szórakozni vágyókat, ne maradj le róluk!

Fotó forrása: JATE Klub Facebook oldala

NINCS IS ANNÁL JOBB HANGULATÚ BULI, MINT AMIKOR EGY DJ ÜNNEPLI A SZÜLINAPJÁT

Szeptember 4-én garantált a fergeteges hangulat a Hungiban! A COLLECTIVE MACHINE szülinapi partija különleges estének ígérkezik, ahol a műfaj kedvelőinek örömére az ünnepelt kerül a fókuszba zenéjével, s nincs is megállás hajnalig!

INDUL A SZABAD-ON FESZTIVÁL

Bár sokunk kedvence, a SZIN a járványügyi előírások miatt 2020-ban meghiúsul, mégis lesz hol búcsúztatni a legmelegebb évszakot: szeptember 4-én és 5-én érkezik a Szabad-On fesztivál, ahol elég rendesen adhatunk majd az éjszakának.

A HÉTVÉGÉN KEZDŐDIK A SZEGEDI ŐSZI ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Pár nap, és kezdetét veszi a XVI. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál, ahol komoly és könnyűzenekari koncertek és kiállítás várja október végéig az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb