Szegedi Arcok

Gálaesttel nyit a jövő héten a Szegedi Nemzeti Színház – exkluzív interjú Barnák Lászlóval

Még egy hét és szeptember 5-én ismét megnyitja kapuit a közönség előtt a Szegedi Nemzeti Színház. A város egyik legikonikusabb kulturális központja gazdag repertoárral készül a visszatérésre. Blue, Tannhäuser, 1984, A padlás, Sirály, Chicago – többek között ezek a darabok kerülnek majd színre az új évadban, amit egy Gálaest keretében nyitnak meg néhány nap múlva, ahol a szegedi hősöknek mondanak majd köszönetet. Minderről bővebben Barnák Lászlót, az intézmény igazgatóját faggattuk.

A GÁLAESTRŐL

A Szegedi Nemzeti Színházban augusztus 11 -én kezdetét vették a próbák. Barnák László a Szeged365.hu-nak elmondta, a Kisszínházban a Sirály című darabot, a nagyszínházban pedig az 1984-et próbálják a színészek. Az intézmény mind a két egysége komoly felhozatallal készül. A nyár folyamán azonban nem csak az új évad előkészítésével foglalkoztak, hanem tered adtak a Szegedi Szabadtéri Játékokon látott előadások próbáinak és a Thealter fesztiválnak is. Szeptember ötödikén azonban egy gála előadással találkozhatnak a szegedi egészségügyi dolgozók. A színház ugyanis azoknak szeretne kedveskedni egy gálaesttel, akik az elmúlt időszakban a frontvonalban harcoltak annak érdekében, hogy a szegediek a legegészségesebben jöjjenek ki a koronavírus elleni harcból.

A BIZTONSÁGOS SZÍNHÁZLÁTOGATÁSRÓL

A Szegedi Nemzeti Színház is csatlakozott a színházi összefogáshoz a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Ennek értelmében a színházban kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak az odalátogatóknak és kérik azok rendszeres használatát. Az épületet csak tünetmentes dolgozók, az előadásokat pedig csak tünetmentes nézők látogathatják, az erről való megbizonyosodás érdekében belépéskor ellenőrzik majd a testhőmérsékletet. Emellett fokozzák majd a takarítás gyakoriságát, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek fertőtlenítésére és a nézőtér átszellőztetésére összpontosítva. Az igazgató úr elmondta, a maszk viselése nem kötelező, de erősen ajánlott. Mint azt megtudtuk, a közönségforgalmi terekben a dolgozóknak azonban kötelező lesz annak viselése.

AZ ELŐADÁSOKRÓL

A Gálaestet követően először a nagyszínházban a Mágnás Miska, a Kisszínházban pedig a Szegedi Kortárs Balett előadása, a Vágy lesz látható. Majd jön a Johanna, az Időfutár, az 1984, az Illatszertár, a Tannhäuser koncert változata és a Sirály. Minden esetben érintésmentes lesz a jegykezelés és megszűnik a ruhatári fizetés.

MINDENT A JEGYÉRTÉKESÍTÉSRŐL

A jegyértékesítés augusztus 10-én vette kezdetét a jegyirodában. Az iroda munkatársai azóta is várják a jegyvásárlókat, illetve azokat a nézőket, akiknek a veszélyhelyzet miatt elmaradt előadásokra volt megváltott jegyük. A pótlásokkal kapcsolatos információk a jegyiroda nyitását követően a szinhaz.szeged.hu weboldalon is elérhetőek. A személyesen vagy online vásárolt jegyek és bérletek az új időpontra automatikusan érvényessé válnak. Abban az esetben, ha a pótlás időpontja nem alkalmas, a nézőnek lehetősége nyílik jegyét más előadásra váltani vagy 2020. december 31-ig bármely előadásra érvényes voucherre cserélni a jegyirodában. A szabad bérletek és a pandémia ideje alatt lejárt ajándékutalványok érvényességi ideje 2020. december 31-ig meghosszabbodik.

BÉRLETÉRTÉKESÍTÉS

A 2020/2021-es évadban a Szegedi Nemzeti Színház nem hirdet bérleteket. Az előző évad bérlői a tavalyi bérletük bemutatása esetén az abban foglalt előadások számával megegyező produkcióra 20%-os kedvezménykártyát kapnak a jegyirodában, melyet az évad során személyesen és online vásárlásnál is használhatnak majd, továbbá elővásárlási jogot szereznek, így 48 órával a havi műsorok meghirdetése előtt biztosíthatják helyeiket a kiszemelt előadásokra. A jegyekkel és bérletekkel kapcsolatos egyedi igények jelzésére szeptember 12-ig nyílik lehetőség a színház jegyirodájában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb