Mindenmás

Napi pakk, péntek: kitart a jó idő, ma már közönség előtt játszanak a kézisek

A hét utolsó napján sem okoz csalódást az időjárás, ismét pályán a kézisek, ráadásul már szurkolók is buzdíthatják majd Bodóékat. Mutatjuk, mi mindent tartogat számodra a hét utolsó munkanapja.

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Teodóra, Emánuel, Emil, Emilián, Félix, Helga, Igor, Károly, Milán – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 204 éve született Carl Zeiss német mechanikus. Ma is világhírűek a gyárában készült órák, finommechanikai cikkek. 1846-ban műhelyt létesített Jénában, amelyben optikai és finommechanikai műszereket gyártott. Ezzel a műhellyel lefektette a világhírű Zeiss Művek alapjait. A vállalatnak ma számos telephelye van Németországban és száznál több képviselete a világ különböző országaiban.
  • 139 éve jött világra Asta Nielsen dán színésznő, a némafilmkorszak sztárja, a filmtörténet első szexbálványa.
  • Ma lenne 82 éves Tarjáni Ferenc nemzetközi hírű kürtművész, professzor.
  • 79 éve megkezdték a Pentagon építését, amit eredetileg könyvtárnak szántak.
  • 19 éve támadás következtében összeomlott a világ egyik legmagasabb épülete, a New York-i World Trade Center. Két eltérített utasszállító repülőgép csapódott a World Trade Center ikertornyaiba, melyek később összeomlottak. Egy másik gép a Pentagon épületébe csapódott. Hivatalos adatok szerint 2819-en halnak meg.

KIRÁNDULÓIDŐ LESZ HÉTVÉGÉN

Igazi nyári időben lesz részünk szeptember második hétvégéjén is, a hőmérséklet a harminc fokot súrolja majd és csapadék az előrejelzés szerint sehol sem várható a térségben.

RENDBE TESZIK A GYÁLAI HOLT TISZÁT

Elindul a pilot-projekt, tehát elkezdik az évtizedek óta az ökológiai katasztrófa szintjéig szennyezett Gyálai Holt Tisza rehabilitációjának első fázisát.

MA MÁR SZURKOLÓK ELŐTT JÁTSZIK A MOL-PICK SZEGED

Visszatérhetnek a szurkolók a Kékek pénteki meccsére: a MOL-PICK Szeged az újonc Veszprém KKFT ellen játszik NB I.-es mérkőzést az Újszegedi Sportcsarnokban, melyre 500 bérletest engednek be.

MA BUNYÓZIK KIS MÁTÉ

Megvolt a mérlegelés, ma este a kubai származású Ericles Torres Marin ellen lép ringbe a Szeged Sportolója 2020 díjas Kis Máté. A meccs 500 fő előtt, szabad téren zajlik majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb