Közélet

Napi összefoglaló: rekord számú új fertőzött a megyében, lázmérés az iskolákban, megugrott műtétre várók száma

Az elmúlt 24 órában rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében. Kötelező lesz a lázmérés az iskolákban nem csak a diákok de a tanárok körében is. És az elmúlt három hónapban magasan megugrott a műtétre várók száma.

54 ÚJ FERTŐZÖTT EGY NAP ALATT A MEGYÉBEN

726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 13 879 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 646 fő, 4130-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9103 fő. 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

KÖTELEZŐ LESZ A LÁZMÉRÉS AZ ISKOLÁKBAN

Nem csak a diákoknak, de a tanároknak is kötelező a lázmérés az iskolába való belépéskor – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: 24.hu

MEGUGROTT A MŰTÉTRE VÁRÓK SZÁMA

Megugrott a műtétre várakozók száma. ANemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő listája szerint jelenleg az látható, hogy sok helyen stagnál, vagy tovább nőtt a beavatkozásra előjegyzett betegek száma, s csak három beavatkozás-típusnál tapasztalható pozitív tendencia, de ezek – persze jelentőségüket nem kétségbe vonva -, közel sem olyan nagy kaliberű műtétek, mint például egy szívműtét – adta hírül az mfor.hu. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT A MOL-PICK SZEGED 5 JÁTÉKOSA

Az EHF hivatalosan is értesítette a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapatát, hogy elhalasztja a szeptember 17-re kiírt, francia PSG elleni hazai Bajnokok Ligája-meccset. Az összecsapásra egy későbbi időpontban kerül sor. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Mol-Pick Szeged hivatalos Facebook oldala

BEDURVULT A MÁV ÉS A VOLÁN

Leszállítják a maszk nélkül utazókat szeptember 15-től a Volánbusz és a MÁV-Start járműveiről. A vasúton a kalauzok léphetnek fel, a buszokra a sofőrök már eleve fel sem engedik azokat az utasokat, akik nem hordanak megfelelő védőfelszerelést. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

GALLYAZÁS VESZI KEZDETÉT A VILLAMOS ÉS TROLIÚTVONALAK MENTÉN

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Fanyeső csoportja éjszakai fanyesési munkálatokat végez szeptember 21-től három héten keresztül a villamos és troliútvonalak mentén. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: likebalaton.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb