Szegedi Arcok

Hűtés és fűtés egy kézben: keresd a Petiklímát!

Ahogy véget érnek azok a hónapok, amikor a legnagyobb kihívás a lakás kellemes hőmérsékletre hűtése, szinte szempillantás alatt beköszönt a fűtési szezon. Mindkét problémára megoldást jelentenek már a Petiklíma hőmérséklet csökkentésére és növelésére egyaránt alkalmas klímaberendezései.

HŰTÉS ÉS FŰTÉS EGY MEGOLDÁSSAL

A szegedi Petiklíma a hűt-fűtő klímák felszerelésére, tisztítására és karbantartására szakosodott vállalkozás, mobil bemutatótermükkel a rókusi Tesco előtt már te is találkozhattál. A legtöbben csak gyorsaságukról ismerik őket, pedig nem árt tudni, hogy foglalkoznak wifi-s klímákkal is, amit már bárhonnan be lehet kapcsolni! Így akár ha a munkahelyünkről hazaindulunk, aktiválni lehet a készüléket, és mire megérkezünk, már a megfelelő hőmérsékletű otthon fog ránk várni.

Öt éves gyártói garancia van ezeken a berendezéseken, ez nagyon soknak számít. Ingyenes helyszíni felmérésen beszéljük meg, hogy mi hova kerüljön, mekkora lesz a megfelelő teljesítmény a kívánt hatásfok eléréséhez.” – árulta el Huszka Péter, a Petiklíma tulajdonosa.

Ma már olyan klímák is vannak a piacon, amelyek akár kiválthatják a komolyabb fűtésrendszereket is. Egy-egy kisebb lakásban a kondenzációs kazánok komoly vetélytársa is lehet a klíma, míg a konvektorokat könnyedén lekörözik, azaz már egy-két téli szezon alatt is megtérülhet a beruházás.

Míg egy konvektorral fűtött lakás téli fűtésdíja 30-40 ezer forint körül is lehet havonta, egy megfelelő fűtési funkcióval is bíró klíma nem fog 10 ezer forintnál több rezsit termelni.” – tette hozzá Péter.

NEMCSAK A KLÍMÁVAL, HŐSZIVATTYÚVAL IS GAZDASÁGOSABBÁ VÁLIK A LAKÁS

A Petiklíma nemcsak hűtő- és fűtő klímák beszerelésével, tisztításával, karbantartásával foglalkozik, hanem hőszivattyúk tervezésében és kivitelezésében is profik. A hőszivattyú olyan berendezés, amely az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt von ki, és azt magasabb hőmérsékletű helyre továbbítja. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során a hűtési energiát fűtésben fel lehet használni.

“A hőszivattyú kiépítése azokban a házakban javasolt, amelyek hagyományos fűtésrendszerrel üzemelnek, de nincs bevezetve a gáz. Korszerű és jól tervezett megoldással a teljes téli fűtési szezon egy átlagos méretű ház esetében 70 ezer forintból jön ki” – tette hozzá Huszka Péter.

Mindemellett Szegeden és országszerte is hatósági engedéllyel végzik klíma és hűtőrendszerek szivárgásvizsgálatát, szivárgás esetén a hibaelhárítást, ezek dokumentálását, feltöltését, hűtőkörök teljes karbantartását, hűtőkön, hűtőházakon, klímákon, raktérhűtős tehergépjárműveken.

Még a fűtési szezon beindulása előtt érdemes felkeresni a Petiklímát, és kihasználni a 30/891-2113-as számon kérhető ingyenes helyszíni felmérést is, ugyanakkor a klíma karbantartása majd a téli időszak lehet a megfelelő választás, mert októbertől februárig jelentős kedvezménnyel végzik ezt a tevékenységet Petiék.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb