Közélet

Napi összefoglaló: a megyében 72 fertőzöttel szembesülhettünk az elmúlt 24 órában, este 11 – kor bezár a bazár a szórakozóhelyeken is

Ismét kezdi kimutatni foga fehérjét a koronavírus, országosan 941, míg megyénkben immár 72 újabb megbetegedéssel kellett számolnunk az elmúlt 24 órában. Szinte epekedve várhattuk az erre adott kormányzati reakciót, és a frissen megjelent Magyar Közlöny alapján este 11 és reggel 6 között csak a kiszolgáló személyzet tartózkodhat minden szabadidő céljára szolgáló közösségi helyiségben, de a gyereküket iskolába vivő szülők is csak az intézmény testhőmérséklet – mérési pontjáig tarthatnak csemetéikkel.

REKORDKÉNT ORSZÁGOSAN 941, MÍG A MEGYÉBEN 72 – RE EMELKEDETT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Újabb szomorú rekord, duplán: soha ennyivel nem emelkedett még a regisztrált fertőzöttek száma a járvány kitörése óta – az állítás sajnos mind az országra, mind Csongrád-Csanád megyére vetítve megállja a helyét. 941 fővel emelkedett a fertőzöttek száma az országban, 72-vel a megyében, az aktív fertőzöttek száma ma reggelre 11 202 főre nőtt. Olvass tovább IDE kattintva.

MINDÖSSZE SZOMBAT REGGELIG KELL VÁRNI A HITELTÖRLESZTÉSI MORATÓRIUM LEGFRISSEBB HÍREIRE

Szükség szerint lehetnek a továbbiakban járványügyi szigorítások, szombat reggel dönt a gazdasági operatív törzs a hiteltörlesztési moratórium jövőjéről – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban, a Jó reggelt, Magyarország! pénteki adásában. A kormányfő kijelentette: megérkezett a második hullám, sőt,  “szügyig állunk benne.” Olvass tovább IDE kattintva.

Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, fotó: MTVA

MEGJELENT A HIVATALOS KORMÁNYRENDELET AZ ÉLETÜNKET ÉRINTŐ LEGLÉNYEGESEBB SZIGORÍTÁSOKRÓL

Este 11-kor bezáró szórakozóhelyek, kiterjesztett maszkviselés, iskolai szigorítások, megmaradó beutazási korlátozások – röviden ezt tartalmazta Orbán Viktor szerda esti bejelentése. A konkrétumokra péntekig kellett várni, nemrég megjelent a hivatalos kormányrendelet a Magyar Közlönyben, benne az összes infóval. Olvass tovább IDE kattintva.

KALANDRA FEL, EZT NEM HAGYHATOD KI: INGYENESEN BARANGOLHATÓ A DÓM LÁTOGATÓKÖZPONTJA ÉS A MINI HUNGARY PARK MÓRAHALMON

Pazar programokkal kecsegtet ez a hétvége is Szegeden és környékén, hiszen a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében ingyenesen megnézheted a Szegedi Dóm Látogatóközpontot és a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató Ezer év parkját, a korábban Mini Hungary Park néven ismert kiállítást Mórahalmon 2020. szeptember 19-20. között. Olvass tovább IDE kattintva.

HATRA NŐTT A PICK SZEGED KORONAVÍRUSOS KERET ÉS STÁBTAGJAINAK A SZÁMA

Hat játékosnak lett pozitív a koronavírus tesztje a Pick Szegednél, miután tegnap elvégezték a már karanténban lévő játékosok és stábtagok második koronavírus tesztjét. Az érintett hat játékos továbbra is karanténban marad, a többiek azonban elhagyhatták azt, így a csapat edzései újraindulhatnak. Olvass tovább IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb