Közélet

Orbán Viktor: szombaton döntünk a hiteltörlesztési moratórium jövőjéről

Szükség szerint lehetnek a továbbiakban járványügyi szigorítások, szombat reggel dönt a gazdasági operatív törzs a hiteltörlesztési moratórium jövőjéről – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban, a Jó reggelt, Magyarország! pénteki adásában. A kormányfő kijelentette: megérkezett a második hullám, sőt,  “szügyig állunk benne.”

MEGÉRKEZETT A MÁSODIK HULLÁM

Hogy idézzük Orbán Viktort: “megérkezett a második hullám, sőt, szügyig állunk benne, de az egészségügy felkészült, ezért a védekezés más lesz, mint tavasszal, amikor időt kellett nyerni az egészségügy felkészítésére.” A miniszterelnök a Korányi kórházból érkezett a stúdióba, ahol személyesen győződött meg arról, hogy van elegendő lélegeztetőgép és van elég ember is. Hozzátette: tapasztalata szerint az orvosok látják, hogyan gyorsul az ellátásra szorulók száma, és látják azt is, hol lesz az ő kapacitásuknak a vége.

Orbán Viktor szerint mivel egy világjárványról van szó, ezért nem lehet az országot légmentesen lezárni. A világ 25 legjobban védekező ország között volt hazánk az első hullámban – mondta a kormányfő. 

NEM LESZ JÓ HANGULATÚ AZ ŐSZ

Nem lesz jó hangulatú az ősz, mert ez az időszak a koronavírus elleni védekezésről fog szólni. A miniszterelnök külön kérte a fiatalokat, hogy vegyék komolyan a járványt, mert az ő segítségük, felelősségük nélkül nem tud a társadalom az idősebbekre vigyázni. Az ellenzéket arra kérte, hogy ne a szakembereket támadja a járvány idején, hanem (ha nagyon kell valakit) őt, vagy a kormányt vegyék elő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a higgadtság lesz a kulcsa a védekezésnek. Az állam is megrendelte már a hőmérőket, és így az iskoláknál lesz elég eszköz. A kormányfő elmondta, hogy a hőmérőzés az iskolákban lesz, és az alsó tagozatosoknak a szülei bemehetnek az intézménybe. A higgadság és a nyugodtság a kulcsszó ebben a helyzetben. 

SZOMBATON DÖNTENEK A HITELTÖRLESZTÉSI MORATÓRIUMRÓL

A miniszterelnök az interjúban azt mondta, hogy holnap reggel dönt a gazdasági operatív törzs a hiteltörlesztési moratórium jövőjéről.  Hozzátette: több javaslatot megtárgyalt a kormány, döntés holnap reggel lesz. Orbán Viktor arról is beszélt hogy látja a gazdaságban a bajokat, de látja a lehetőségeket is. Mint mondta, ma már a dolgozók száma nem csökken, hanem nő.  

Forrás: Kossuth Rádió, Index.hu, Origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb