Közélet

Autómentes Nap Szegeden: hagyd otthon a négykerekűt, gyere bringával!

Mit szólnál hozzá, ha ma otthon hagynád a négykerekűt, leporolnád a drótszamarat és bringázva mennél dolgozni? Ma van 2020. szeptember 22, avagy az Európai Autómentes Nap – a Dóm téren “Bringás Reggelivel” vár a Rádió 88, a Szegedi Tömegközlekedési Kft. pedig egy érvényes forgalmi felmutatásával ingyen visz el a munkahelyedre!

BRINGÁS REGGELI A DÓM TÉREN 7-TŐL 9-IG

A percekben kezdődik és 9-ig tart a Rádió 88 és a Szegedi Városkép és Piac Kft. rendezte Bringás Reggeli a Dóm téren. A szegedi bicajosokat munkába menet ezúttal a AASZC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai által készített mennyei pizzás és/vagy kakaós csigával lepik meg a Dóm téren áthaladó kerékpárút mellett felállított standoknál. 

LEGÁLIS BLICCELÉS A SZEGEDI TÖMEGKÖZLEKEDÉSBEN

A Szegedi Közlekedési Társaság a Szeged helyi, menetrend szerinti és a közösségi közlekedési járművein egy érvényes forgalmi engedéllyel két felnőtt és három gyermek ingyenesen utazhat ma:

ERRŐL SZÓL A MAI NAP

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampány 1998 óta minden évben szeptember 16- 22. között Európa országaiban megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére. A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Spórolj időt, és ne feledd: egy jó autó 10-20 évig szolgál, a jó egészséged akár 100 évig is! Tegyél egy próbát kerékpárral, netalán gyalog, vagy közösségi közlekedéssel érd el úticélodat, és fedezd fel újra Szeged szépségeit! A dugóban ülve nem lehet levezetni a napi feszültséget, miért ne éreznéd jobban magad? Környezeted és az egészséged is meghálálja… 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb