Szegedi Arcok

Szegedi Hősök: járókelő mentett életet Szegeden

Járókelő mentett életet hétfőn Szegeden – adta hírül az Országos Mentőszolgálat. A középkorú férfi minden előzetes jel nélkül esett össze az utcán, a hősies járókelő a mentők kiérkezéséig a mentésirányító telefonos instrukciói alapján megvizsgálta a beteget, majd újjáélesztésbe kezdett.

https://www.facebook.com/orszagosmentok/photos/a.752971921380529/3591060567571636

Az OMSZ beszámolója a szegedi esetről: “Kétségbeesve kérte a mentők gyors segítségét egy járókelő ahhoz a középkorú férfihez, aki minden előzetes jel nélkül esett össze tegnap Szeged egyik utcáján. A szemtanu a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálta a beteget, akinél nem tapasztalt légzést. Az 50-60 év körüli férfi bejelentő ekkor ugyan nagyon megijedt, rutinos bajtársunk nyugtató szavainak köszönhetően azonban mégis tette amit kell, vagyis újraélesztésbe kezdett. Eközben már több mentőegység is indult segítségül, akik helyszínre érve átvették és emelt szinten folytatták az életmentést. A kezdeti pánik ellenére is kitartóan és hatékonyan végzett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül a mentők ugyan még válságos állapotban szállíthatták kórházba a férfit, az azonnali életmentő műtéttel azonban sikerült megmenteni az életét és stabilizálni az állapotát. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN: EGY SZEGEDI TENISZPÁLYÁN KELLETT ÚJRAÉLESZTENI EGY FÉRFIT

Drámai pillanatok játszódtak le egy szegedi teniszpályán, ahol váratlanul összeesett egy középkorú férfi, akinek leállt a légzése. A mentők a riasztást követően perceken belül a helyszínre érkeztek, a gyors és szakszerű segítségnek köszönhetően megmentették a férfi életét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb