Sport

A Napfény városának ütős ifjúsága nem napolja el a szezonkezdetet

A lányok a Kaposvár, a MAFC és az UTE ellen lépnek pályára. A főpróbáként fémjelzett Vidux Utánpótlás Tornán hibátlan mérleggel lett aranyérmes az SZRSE, így bizakodva várhatják az első fordulót. Az elmúlt két hétben ugyan nem tudtak edzeni a gyerekek, az álmatagságot mindig legyőzi a szegedi szív. A kényszerszünet miatt fiúcsapat is edzéshiánnyal küzdve áll ki a Szolnok, a Malév SC és a Kecskemét ellen, de a srácoknak is lesz miből erőt meríteniük, hiszen egyetlen helyen változott a keret, rendkívül összeszokott társaságról van szó.

HARCRA KÉSZEN A LÁNYOK, DE NEM CSAK A SÁNCHÁBORÚ FENYEGET BLOKKOLÁSSAL

“A járvány miatti leállás nehezíti a helyzetet, nincs elég rutinunk ahhoz, hogy tapasztalattal ellensúlyozzuk az edzéshiányt, de azért két hét alatt csak nem felejtünk el röplabdázni” – jegyezte meg Csányi Roland vezetőedző. – “Számunkra a serdülő bajnokság sokkal fontosabb, így öröm az ürömben, hogy nem a fő korosztályunkban kell így játszani. Ezt a lehetőséget most kihasználjuk az összeszokásra. Nekünk a serdülők között kell igazán bizonyítani, így az idősebbek bajnokságában minden egyes szett a hasznunkra válik, most is ez a fontos. A hazai felkészülési torna sikereiből erőt tudunk meríteni, ráadásul legutóbbi információm szerint csak egy-két játékost kell nélkülöznünk, majdnem mindenki bevethető lesz” – árulta el a tréner.

Fotó: szegedvolley.hu

BEVETÉSRE KÉSZEN A SRÁCOK IS, AZ ELSŐ MECCSEK CÉLJA A FORMAIDŐZÍTÉS ÉLESÍTÉSE LEHET

Ez biztosan segít majd, de még így sem szeretnék magas elvárásokat megfogalmazni – hangsúlyozta Hulmann Zsolt vezetőedző. – Folyamatosan fejlődnek a srácok, ezt a felkészülés alatt is bizonyították, így a házigazda ellen edzéshiány ellenére is lehet győzelmi esélyük. Ebben a helyzetben most az a fontos, hogy hasznos meccseket játszanak a fiúk, akik közül időközben ketten is elérték az ifjúsági kort. Remélhetőleg elegen tudunk kiállni, és fohászkodunk, hogy ne szóljon közbe a járvány” – hangsúlyozta a mester.

Forrás: szegedvolley.hu. A felnőtt csapat szezonnyitójáról korábbi írásunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb