Sport

Supercup ON: a német precízió 99% – ot sem vél elégnek a latin virtuozitás ellen

A Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick odadobta a germán falanx receptjét: nem biztos hogy elég lesz a 98-99 százalékos teljesítmény sem a sikerhez csütörtökön a Sevilla FC elleni európai Szuperkupa-mérkőzésen a Puskás Arénában. Szó szerint éppen forrósodik a hangulat a Puskás Aréna közelében, de a szurkolók legszívesebben hűtenék kedélyeiket a testhőmérséklet – mérős beléptető kapu előterében.

LESZ – E CÍMVÉDÉS? FLICK GÁTAT SZABNA A SIKERÉHES SEVILLAI MATADOROKNAK

Hansi Flick a találkozó előtti szerdai online sajtótájékoztatón kiemelte: az Európa-liga – győztes Sevilla játékosai technikailag magasan képzettek, a Julen Lopetegui vezette szakmai stáb nagyszerű munkát végzett, az andalúz gárda nagy nyomást tud helyezni aktuális ellenfelére és taktikailag igazodni ahhoz. A Bajnokok Ligája-címvédő bajor gárda trénere elmondta, csúcsmérkőzést vár csütörtökön 21 órától, a szurkolókat magas tempójú, jó meccsel szeretnék szórakoztatni. „Azért jöttünk ide, hogy futballozzunk. A csapat a mérkőzésre fókuszál, célunk a trófea megnyerése, ám ez nem lesz egyszerű, a Sevilla kitűnő csapat, remek edzővel” – fejtette ki az 55 esztendős német szakember. Flick elmondta, nem szokása rangsorolni az elhódított trófeákat, ám ez kétségkívül egy csúcsesemény, ez lehet az első trófeájuk a szezonban, és újra megmutathatják képességeiket azáltal, ha megnyerik. „Koncentrálnunk kell, 98-99 százalék nem elég egy olyan csapat ellen, mint a Sevilla, 100 százalékot kell nyújtanunk” – szögezte le.

REMÉNY AZ LEVEGŐBEN: HOSSZÚ IDŐ UTÁN A LEGNAGYOBB TÖMEGRENDEZVÉNYEN ÜNNEPELHET A SPORT

Az UEFA mindkét csapat részére 3000–3000 jegyet biztosított a találkozóra, a fennmaradó belépők megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy kevesebb mint 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre, míg a Bayern előbb 2100 szurkoló érkezését jelezte, később 800 német drukker lemondta a részvételt. Arra a kérdésre, mit gondol azokról a német drukkerekről, akik végül nem utaznak el a magyar fővárosba, azt mondta: ő edző és nem tanácsadó, ezzel a kérdéssel kapcsolatban a szurkolóknak nála sokkal avatottabb szakemberek adhattak tanácsot, ő csupán az együttesét látja el instrukciókkal. A koronavírus – járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A találkozón 20 ezer néző lehet jelen, ami a létesítmény teljes befogadóképességének 30 százalékát jelenti. A Bayern kapusa, Manuel Neuer annak kapcsán, hogy ezúttal ismét nézők előtt léphetnek pályára, úgy vélekedett, korábban már többféle körülménnyel találkoztak, és minden szituációhoz alkalmazkodniuk kell, ők a meccsre és az erős riválisra koncentrálnak. „Hogy mi lesz a stadionban, azt majd csak holnap fogjuk tapasztalni” – fűzte hozzá a meccset megelőző napon. Forrás: m4sport.hu

Fotó: mti.hu

A Puskás Arénában megrendezésre kerülő döntő honi előkészületeiről kapcsolatos korábbi cikkünk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb