Kikapcs

Szeged365 kikapcs: Kovács András Péter önálló estje Szegeden, új beszélgetős sorozat a Hungiban és Időfutár a színházban

Ma sem maradsz kiváló programok nélkül Szegeden. Kovács Péter András ma este a Napfény Városában szórakoztatja a jó népet, emellett klassz filmeket vetítenek a szegedi mozik, új beszélgetős sorozatra invitál a Hungi és a következő nagy darab az Időfutár lesz, amit megnézhetsz színházban.

KOVÁCS ANDRÁS PÉTER ÖNÁLLÓ ESTJE SZEGEDEN

Szeptember 28-án 19:00 órakor Kovács András Péter lép színpadra Szegeden, a humorista ezúttal a Napfény Városában szórakoztatja a jó népet. KAP önálló estje “Apróbetűs részek” címmel az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lesz látható. Esőnap: szeptember 29.

IRÁNY A SZEGEDI MOZIK

Irány a szegedi mozik, ahol jobbnál-jobb filmeket vetítenek.

BELVÁROSI MOZI

Zsigmond Vilmos terem

18:30 Hab

20:30 Nagypapa hadművelet

Balázs Béla terem

18:00 Az elfeledett herceg

20:15 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Csőke József terem

17:30 Bestiáda

20:00 Tenet

CINEMA CITY

18:00 Az új mutánsok

20:00 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

17:30, 19:00, 20:00 Greenland – Az utolsó menedék

17:50 Hab

18:10, 20:15 Miután összecsaptunk

18:00, 19:00 Mulan

16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, Nagypapa hadművelet

17:00, 20:20 Téboly

19:45 Tenet

ÚJ HAVERVAGY SOROZAT SZEGEDEN – NAGY EMBEREK SZEGEDEN

Új Havervagy sorozat indul Szegeden. Az eseménysorozat a Nagy emberek Szegeden címet viseli majd és holnap este startol, 19:30-kor a Hungiban. Az első vendég pedig Gerendai Károly lesz. Gerendai Károly – társával Müller Péterrel – a Sziget fesztivál megálmodója, ami 27 év alatt, több százezer fiatalt csábított már Magyarországra a világ összes tájáról. Nem mindennapi történet, hogy egy kis diák tábornak indult fesztiválból, hogyan lesz a kelet-európai világ egyik legismertebb és több alkalommal is legjobbnak választott fesztiválja.Gerendai hozta létre az első Michelin csillagos éttermet Budapesten, a Costest, majd a Costes downtownt. Hozzá kötődik a Gourmet fesztivál és immáron a Lupa beach, amit Budapest tengerpartjának is hívnak. Ám nem csak a már említett események, hanem Szeged és a SZIN is szóba kerül majd. Abban pedig már most biztos lehetsz, hogy erre az estére érdemes lesz elmenned, mert nagyon hasznos, tanulságos és inspiráló lesz a találkozás és haverkodás Gerendai Károllyal. Ne feledd: “Mindenki lehet nagy ember, mert bárki képes másokat szolgálni.”

NÉZD MEG AZ IDŐFUTÁRT A KISSZÍNHÁZBAN

Nézd meg szerdán este 19:00 órai kezdettel az Időfutár című darabot a Kisszínházban. Az előadás hossza 130 perc, egy szünettel.

MINDENT AZ IDŐFUTÁRRÓL

Az Időfutár – melyet sokan a magyar Harry Potterként emlegetnek – hatalmas siker volt mind könyvsorozat, mind rádiójáték formában. Fordulatos cselekményével és szellemes dialógusaival a színpadi változat is remekül sikerült. Az osztály a Technikatörténeti Múzeumban tesz látogatást, ahol többek közt Kempelen Farkas 18. századi sakk automatáját is megtekintik. Az osztály sakkbajnoka, Hanna mattot ad a gépnek, mire hirtelen 1791-ben találja magát Bécsben, Kempelen műhelyében. A kiváló tudós elmagyarázza neki, hogy úgy építette meg a gépet, hogy a győztes a jövőbe utazhat. Természetesen nem számított arra, hogy fordítva sül el a dolog, és a jövőből csöppen valaki a múltba. Miközben a kislány mindent megpróbál, hogy visszatérhessen a 21. századba, furcsa helyzetek egymásutánjába gabalyodik bele, és az élete is veszélybe kerül.

Fotó: szinhaz.szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb