Közélet

Napi összefoglaló: a fertőződések száma csökkenő tendenciát mutat, de a halálozások száma megugrott. Csongrád – Csanád megye “bevörösödött” a németeknél

Gőzerővel pörögtek ma az események: 800 újabb országos megbetegedés, és 21 megyei után immár kirívóan magas, 16 db halálesettel találkozhattunk a vírus miatt az elmúlt 24 órában. Az iskolákban már minden egyes belépő személyre kötelező érvényű a hőmérőzés, továbbra is tilos a látogatás az idősotthonokban, a miniszterelnök szerint pedig már jövő év elején megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése. A Németországból Szegedre látogatóknak rossz hír: Csongrád – Csanád megye vörös zóna lett a germánoknál.

SZORUL VISSZA A MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA, DE NŐ A HALÁLOZÁSI RÁTA

Az elmúlt 24 órában 848 állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 27 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 16 beteg, így az elhunytak száma 781 főre emelkedett, 6118-an pedig már meggyógyultak. 757 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.

TOVÁBBRA IS LÁTOGATÁSI TILALOM A KÓRHÁZAKBAN, IDŐSOTTHONOKBAN

Egy hónappal meghosszabbodott a határzár, megkezdődött az iskolában a hőmérés, fenntartják a látogatási tilalmat a kórházakban – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

13. NYUGDÍJ ÜTEMEZÉSE DERÜLT KI AZ IDŐSEK TANÁCSÁNAK ÚJABB TALÁLKOZÓJA UTÁN

Jövő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az idősek világnapján.

KOCKÁZATOS BESOROLÁSÚ LETT CSONGRÁD – CSANÁD MEGYE EGY NÉMET MÉRÉS ALAPJÁN

A Németországból ingázók bonyolult tortúrára számíthatnak szegedi villámlátogatásukat követően: Csongrád – Csanád megye is felkerült a német Robert Koch Intézet és a német kormány által a koronavírus helyzet miatt kockázatos besorolásúnak ítélt régiók közé. A járvány kitörése óta Csongrád-Csanád megyében a regisztrált fertőzöttek száma október 1-ig 1178 fő, az elmúlt 24 órában 21 fővel nőtt a számuk, az elmúlt egy hét alatt 234-gyel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb