Kikapcs

Szeged365 fotóriport: high life Szegeden, szigorúan 11-ig…

Game over a szegedi éjszakának? Vagy mégsem? A szeptember 21-én életbe lépett szabályozás értelmében este 11 után véget érnek a bulik, ami merőben új helyzetet hozott a szegedi szórakoztatóiparban: tinikorunkat idéző bulikezdések, rakparton lófráló fiatalok és felpörgetett házibuliszezon jellemzik az idei őszt. Szabó Dávid kollégánk nyakába vette a várost, hogy kiderítse, mekkora pofont kaptak a szegedi szórakozóhelyek a rendelet által.

PEZSGETT AZ ÉLET PÉNTEK ESTE SZEGEDEN

Tegnap este 9 körül pezsgő “éjszakai” élet fogadott bennünket a Nyugi Kertben, a Corso Café nomeg a Milleniumi Kávéház teraszán. A helyben megkérdezett vendégek egy része bulira alapozott, a megváltozott szabályokhoz igazodva:

  • pár hete még este 10 körül kezdtek el alapozni, majd hajnal 1 körül átkóvályogtak valamelyik diszkóba,
  • ezzel szemben mostanában már este 7 körül elindul a kocsmatúra, hogy legkésőbb 9 környékén már indulhasson a (11-ig tartó) buli.

Furcsa helyzet, aminek a levét első blikkre nem a szegedi kocsmárosok, hanem a zenés-táncos szórakozóhelyeket üzemeltető vállalkozók isszák meg.

A Nyugi Kertben 9 körül totál telt ház fogadott bennünket:

A Nyugihoz hasonlóan nagy volt az élet a Milka és a Corso teraszain is:

FELPÖRGÖTT A HÁZIBULI-ÉLET SZEGEDEN

A Szeged365 olvasóitól és a péntek este elcsípett kocsmatúrázóktól kapott információk alapján a furcsa helyzet “nyertesei” a házibulik lettek, mivel a hagyományos diszkók, klubok 11-kor úgyis bezárnak, sokan vannak vele úgy, hogy el sem indulnak, letudják az egészet otthon (vagy amíg viszonylag klassz idő van, a rakparton).

Pörögnek tehát a házibulik, nomeg a jó öreg Huszár Mátyás rakpart: a Hungiból, JATE-ból, Retro-ból záráskor kiebrudalt szegediek gyakran választják az ikonikus randihelyet egy-egy hajnalig tartó traccsparti helyszínéül.

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb