Kikapcs

Színház, mozi, koncert – kapcsolódj ki a szegedi MASZK Egyesület színes programjaival

Sokszínű színházi kínálattal, mozival és koncerttel várja a MASZK Egyesület a kultúra szerelmeseit őszi kollekciójában, egészen október végéig a Régi Zsinagógában. A színvonalas műsorok során monodráma, tánc, tantermi és összművészeti előadások várják a látogatókat, az eseményeken jól ismert és pályakezdő alkotók produkciói idézik meg a múltat és reflektálnak a jelenre. Nézzük, milyen előadások várhatóak ezen a héten!

Rögtön ma este, október 5-én hétfőn fél nyolckor a Budaörsi Latinovits Színház csapata – Böröndi Bence, Chován Gábor, Nagy Katica és Páder Petra – nyitja a programsorozatot, az Apa Anya Fiú Lány című, 14 éven felüli diákoknak és szüleiknek egyaránt ajánlott tantermi előadással, melyet Berzsenyi Bellaagh Ádám állított színpadra. „A darab intenzív és közvetlen, mindennapi érzelmeket, indulatokat, gondolatokat hoz felszínre és pörget át a színen, fiatal színészek előadásában, az ifjabbak számára is ismerős gesztusokkal, nyelvezettel, eszköztárral.” Az előadás a X. THEALTER U21 plusz kisfesztivál nyitóelőadása, melynek programjaira diákigazolvánnyal kedvezményes jegyek válthatóak.

Fotó: Budaörsi Latinovits Színház csapata, Apa Anya Fiú Lány

Ezt követően október 9-én és 10-én a 30. THEALTER fesztivál különleges pluszprogramjaként a Látókép Ensemble trilógiája és Hajdu Szabolcs legújabb filmje lesz látható a Régi Zsinagógában. Pénteken 17 órától az Ernelláék Farkaséknál, 20 órától a Békeidő című mozi, szombaton 17 órakor a Kálmán-nap, 20 órától pedig az Egy százalék indián lesz műsoron ezen a hétvégén.

Fotó: A Tudás Hatalom, a Pro Progressione és a Mentőcsónak Egység Cigány magyar – csapatépítő tréning magyar állampolgároknak című produkciója

Október 11-én vasárnap is két programmal várják a nézőket: délután fél öttől a II. Szegedi Barokk Zenekari Kurzus zárókoncertjére várják a zenebarátokat, este 8 órától pedig A Tudás Hatalom, a Pro Progressione és a Mentőcsónak Egység Cigány magyar – csapatépítő tréning magyar állampolgároknak című produkciója lesz látható, melynek koreográfusa Gergye Krisztián, rendezője Császi Ádám, szereplői Farkas Franciska, Pászik Cristopher, Oláh Edmond, Varga Norbert és Horváth Kristóf “Színész Bob”. A program a Civilizáció támogatásával, a Sigrid Rausing Trust pályázatának köszönhetően jött létre.

A program részleteiről bővebben itt olvashatsz.

Forrás és fotók: MASZK Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb